Interview met de band Deadcell

Zo 27 Juli 2008 13:57 | Geenflauwekul | 5129 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Voor kenners binnen het circuit van de underground industrial metal behoort Deadcell al lang tot één van hun favorieten. Mensen die deze band nog niet kennen en wel houden van een stevig stukje muziek (met name de fans van Rammstein, waar de band zeker niet voor onder doet) kunnen we Deadcell van harte aanbevelen.

 
Als we luisteren naar deze band dan valt ons één ding al gelijk op, de zeer goede teksten over de zogenaamde oorlog tegen terrorisme en het misbruik dat wordt gemaakt van religie door onze wereldleiders, om mensen tegen elkaar uit te spelen. Besluit je eens naar een optreden te gaan van deadcell, dan krijg je een complete vertoning met een videoprojectiescherm en danseressen. Kortom, het bezoeken meer dan waard. Wij namen wat filmbeelden van het optreden van Deadcell tijdens hun optreden in Ahoy tijdens de Mystic Fair en kregen een interview met de Marcus Bodine, de zanger van Deadcell.
 
Geenflauwekul: "Vertel eens iets over de band. Wie zijn jullie precies, wie spelen er allemaal mee, hoe lang bestaan jullie en welke bands vormen jullie inspiratie".

Deadcell: "Wij zijn DEADCELL, een collectief uit Eindhoven. Begin 2006 opgericht, sinds maart 2006 actief in het club- en festivalcircuit. Marcus Bodine (zanger/gitarist/songwriter) is de grondlegger van DEADCELL. Tijdens live shows wordt hij bijgestaan door live acts & dans, gitariste Snowflame, inclusief VJ's Therion69 & HerrFer voor een videoprojectie show.
Onze inspiratiebronnen zijn zeer breed. Belangrijkste inspiratie komt voort uit de jaren 80/90 Industrial beweging. Denk hierbij aan bands als
Ministry, Laibach, Skinny Puppy, White Zombie".


Geenflauwekul: "Het viel me op dat jullie spijkerharde teksten hebben en hetgeen deed me min of meer aan als George Orwell's 1984, waar gaan jullie teksten in het algemeen over (enkele nummers)".
 
Deadcell: "We zijn geen popband. Onze teksten zijn maatschappij kritisch. Centrale thematiek betreft vooral onze anti-westerse visie. Onze teksten gaan over politieke leugens, toenemende oppervlakkigheid, passiviteit, gewetenloosheid, gebrek aan moraliteit enz. enz. Kortom alles wat ons dwarszit aan het huidige Westerse systeem. "Peace in the name of a burning sky" is een voorbeeld uit het nummer "Lies", waarbij we ons uitspreken over religieuze oorlogsvoering. Het nummer "God is American" gaat over de oorlog tegen terrorisme. "...Every day God
vooral het misbruik daarvan door wereldmachten zoals de VS". creates enemies of the states...",waarbij de VS als valse profeet wordt geportretteerd. Religie is een terugkerend thema in onze nummers. En vooral het misbruik daarvan door wereldmachten zoals de VS".

Geenflauwekul: "Wat vinden jullie van de kansen, die je als nog niet zo heel bekende band krijgt?"

Deadcell: "We zijn geen onbekende band in de Underground. De afgelopen 2 jaren hebben we erg veel gespeeld. We zijn sinds Maart 2008 getekend bij het Zwitserse label Urgence Disk, en we doen vele supports voor bekende internationale acts. In Nederland zijn er geen bands die vergelijkbaar zijn met ons. Dat maakt ons uniek en onderscheidend. Over optredens in Ahoy maakten we in het verleden grappen, maar nu is het werkelijkheid geworden. Een geweldige ervaring natuurlijk".

Geenflauwekul: "Wat is het leukste wat jullie hebben meegemaakt tijdens een optreden?"

Deadcell: "We maken heel veel bijzondere dingen mee tijdens onze optredens. Ieder optreden is een ervaring op zich. Een paar hoogtepunten zijn o.a. ons optreden in Vera[Groningen] 9 maart 2007. Na ons optreden op het "Heaven & Hell" festival zijn we getekend bij het Gothtronic booking agency. 30-6-2007 Gothoord in de kerk van Ruigoord. Laatste band op het legendarische Gothoord feest. 29-9-2007 een optreden op het Underground Festival in Kab l'Usine [Geneve] voor een kolkende mensenmassa. Allemaal geweldige ervaringen.
Op 26 september 2008 treden we op in een replica van het VOC ship de Prins Willem. Ook dat belooft weer een bijzondere avond te worden".

Geenflauwekul: "Wat vind je van de artikelen op de site?"

Deadcell: "Maatschappij kritisch en dat steunen wij van harte. Vooral doorgaan !"

Geenflauwekul: "Hebben jullie nog een boodschap voor onze lezers".

Deadcell: "Join the revolution @ http://www.myspace.com/deadcellband".

Bestel onze CD op http://www.bol.com
 
 
Beelden Deadcell tijdens Mystic Fair in Rotterdam
 
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video  You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video
 

 

 
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video  You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video
 
 
Demo's te beluisteren op: http://www.myspace.com/deadcellband

CD te bestellen via:  Bol.com