2007 een jaar van hokjesdenkerij

Wo 2 Januari 2008 15:06 | Geenflauwekul | 2004 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Al betaat Geenflauwekul officieel pas sinds oktober, toch hebben we veel stof doen opwaaien in zo'n korte periode. Het artikel over de "Reichsvoorlichtingsdienst" was een topper en ook de artikelen "Bravo dictator Hirsch" en "Politie heeft nu wél ineens genoeg menskracht" waren een groot succes. We zitten nu op een gemiddelde van zo'n 10.000 bezoekers per maand en hebben plannen om nauwer samen te gaan werken met andere alternatieve nieuwssites. We hebben inmiddels drie vaste medewerkers, Eigenheimer, Angelique en Schemerlampje. Helaas hebben we ook afscheid moeten nemen van één van onze medewerkers, namelijk Speurneus. Het ga je goed jongen! In ieder geval dus een groeiend en bloeiend Geenflauwekul. Wat dat betreft zien we 2008 met een goed vertrouwen tegemoet.

 

2007 was een jaar waarin tegenstellingen en hokjesdenkerij groter werden. Deels door de kretologie van Geert Wilders. Een man die misschien de problemen durft te benoemen, want eerlijk is eerlijk er zijn problemen. Alleen de manier waarop Geert dit doet is ook een probleem. Wij van Geenflauwekul zouden van deze Geert Wilders eens oplossingen willen zien ipv. opruierij. Want wat hebben we er aan als er straks een burgeroorlog uitbreekt omdat een politicus de boel op loopt te ruien. Aan de andere zijde hebben we ook te maken met mensen die alle problemen willen bedekken met de mantel der liefde. Laten we elkaar geen mietje noemen, ga maar eens kijken naar de ethnische samenstelling van de gevangenis. Er zijn wel degelijk problemen met allochtonen. Maar natuurlijk kun je niet alle allochtonen over één kam scheren. De schuld ligt bij de politiek. Die had destijds om de tafel gemoeten met Janmaat ipv. hem te negeren en te demoniseren. Die tijd dat een ieder die iets zei over zijn Turkse buurman (wat helemaal niets met haat te maken had, maar eerder met overlast) werd uitgemaakt voor racist en wat er met de Joden was gebeurd in de 2e wereldoorlog. Alsof de Nederlanders in die periode de Duitse bezetting zo fijn vonden. Maar goed, wat gaan we doen? Gaan we spotprentjes over elkaar publiceren, Mohammed uitmaken voor homo, Nederlanders Kankerkaaskoppen noemen, een zoveelste kopje thee drinken in de moskee, of gaan we nou eindelijk eens een oplossing zoeken om Nederland taferelen zoals in voormalig Joegoslavië te besparen.

En ja, natuurlijk werd er in 2007 ook flink gesmeten met de labels "links" en "Rechts". Was je iemand die kritiek had op Wilders dan werd je gelijk een "geitenwollensok" genoemd of "links". De zelfbenoemde "linksen" (want die zijn er natuurlijk ook) noemden de Wilders aanhangers "extreem rechts" en "nazistisch". En dan hadden we natuurlijk ook de bierdrinkende bitterballenetende televisieNederlander (of gebruik ik nu zelf een etiket) die alles maar klakkeloos geloofde wat er uit zijn kleurentoverdoos kwam. Het kuddevolk zeg maar. Indien je vraagtekens plaatst bij een artikel dat in de krant stond dan was je een "complotdenker" ook zo'n loos etiket. Alsof de media altijd gelijk heeft. Ik kan u genoeg voorbeelden noemen van zaken die door de media verdraaid zijn. Ga maar eens op onderzoek uit wie de mensen achter de media zijn dan ziet u vanzelf dat er overal dwarsverbanden zijn. Met de politiek (terwijl de media neutraal zou moeten zijn), met het bedrijfsleven (zodat u nooit iets negatiefs zult lezen over bepaalde producten). Sterker nog, de media kan mensen maken en breken en is dus het machtigste orgaan in ons land. Democratie? Nee eerder mediacratie! Mensen die zich bezighielden met spiritualiteit waren "aluminiumhoedjes". Op zich is spiritualiteit broodnodig in het leven. Er is altijd spiritualiteit geweest, alleen in onze westerse "geld is onze nieuwe god" maatschappij verruilden we het spirituele voor het kapitalistische.

En toch is er nog hoop. Steeds meer mensen krijgen het verdeel en heers spelletje door en al gaat het mondjesmaat, het is moeilijk een volk dat zich al 30 jaar laat vertellen door de TV hoe zij leven moeten in te laten zien dat er zoiets bestaat als eigen vrijheden en verantwoordelijkheden. We zijn op de goede weg in ieder geval. En mensen die in hokjes willen denken, ga je gang maar en neem lekker de blauwe pil.