Zelf mobieltjes afluisteren simpel.

Wo 5 April 2006 14:49 | Truthseeker | 68130 keer bekeken | 0 reacties | 4 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Niet alleen de inlichtingendiensten kunnen tegenwoordig iedereen doodsimpel via de telefoon bespioneren.

Het programma Flexispy zou mensen in staat stellen om niet alleen telefoongesprekken die met mobieltjes worden gevoerd af te luisteren, maar alles wat wordt gezegd in de omgeving van de microfoon van mobieltjes.

Voor slechts 100 dollar is de meest uitgebreide versie, die vreemdgangers in de problemen brengt, maar ook allerlei andere geheimen, bij voorbeeld over werk, in de openbaarheid brengt.

Geluk bij een ongeluk voor potentiele slachtoffers is dat het programma op dit moment alleen werkt op geavanceerde telefoons die het besturingsprogramma Symbian gebruiken. Maar Flexispy belooft haar eventuele klanten dat ook verschillende zakcomputers binnenkort ten prooi kunnen vallen aan de kwade bedoelingen van de bezitters van het spionageprogramma. De werking van Flexispy Pro, is volgens ontwikkelaars razend simpel. “je belt met een mobiele telefoon en die rinkelt niet, maar activeert de microfoon van de mobiele telefoon. En dan kun je luisteren naar wat er gezegd wordt. Bel een telefoon en je bent de vlieg op de muur van degene die je hebt gebeld.”

Bron: Spits, en andere.