Britse hacker vreest Guantanamo

Za 15 April 2006 01:42 | Truthseeker | 3866 keer bekeken | 2 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

AMSTERDAM - De Britse hacker Gary McKinnon vreest te worden opgesloten in Guantanamo Bay. De 40-jarige McKinnon wordt ervan beschuldigd ingebroken te hebben op computers van de NASA, eigendom van de Amerikaanse regering. De Brit veroorzaakte daarmee voor 700.000 dollar aan schade, zo schrijft de BBC.

De Brit kraakte in 2001 en 2002 bijna honderd NASA-computers. Volgens McKinnon's advocaat waren de aanvallen niet kwaadaardig bedoeld. De Brit zou op zoek zijn geweest naar informatie over UFO's en buitenaards leven.

McKinnon moest deze week voor de Londense rechter verschijnen. Zijn advocaat vroeg de rechtbank de man niet uit te leveren aan de Verenigde Staten. Wanneer dat wel zou gebeuren loopt de Brit volgens zijn advocaat een reëel risico om in Guantanamo Bay te worden opgesloten, gezien de strenge Amerikaanse anti-terrorismewetgeving.

Volgens Amerikaanse aanklagers hoeft de Brit niet bang te zijn voor opsluiting in Guantanamo. De Verenigde Staten hebben namelijk schriftelijk bevestigd dat McKinnon in een federale rechtbank terecht zal staan. Mark Summers, die namens de Amerikaanse regering optreedt, zegt dat hij geen aanleiding weet waarom de VS die belofte zou breken.

Bron: NU

Reacties

  UK's Nasa hacker breaks his silence

  Za 15 April 2006 01:44 | Truthseeker |

  Uit een eerder bericht:


  "I found a list of officers' names," he claims, "under the heading 'Non-Terrestrial Officers'... What I think it means is not earth-based. I found a list of 'fleet-to-fleet transfers' and a list of ship names. I looked them up. They weren't US Navy ships. What I saw made me believe they have some kind of spaceship, off-planet."


  Bron: http://niburu.nl/index.php?showarticle.php?articleID=8588


   


  Hacker McKinnon vond aanwijzingen dat VS buitenaardse schepen heeft; vreest nu voor Guantanamo Bay

  Ma 17 April 2006 10:16 | Truthseeker |

  LONDEN - De Britse hacker Gary McKinnon vreest te worden opgesloten in Guantanamo Bay. De 40-jarige McKinnon wordt ervan beschuldigd ingebroken te hebben op computers van de NASA, eigendom van de Amerikaanse regering. De Brit veroorzaakte daarmee voor 700.000 dollar aan schade, zo schrijft de BBC.


  Lees hier verder: http://www.xerson.nl/content/view/218/2/


  Luister hier het interview: http://www.xerson.nl/files/garymckinnoninterview.mp3