Kerk VS: Bush achter aanslagen 11 september 2001

Di 22 Augustus 2006 08:30 | Truthseeker | 6138 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

WASHINGTON (RKnieuws.net) - De aanslagen van 11 september 2001 op de Twin Towers in New York zijn georganiseerd door de Amerikaanse president Bush. Dat is de conclusie van een door de Presbyterian Church in de VS uitgegeven boek dat eind vorige maand verscheen.

Het boek, ”Christian Faith and the Truth behind 9/11. A Call to Reflection and Action”, is geschreven door David Ray Griffin, emeritus hoogleraar filosofie en theologie aan de Claremont School of Theology in Californië.

Complottheorieën over de betrokkenheid van de Amerikaanse regering bij de aanslagen zijn niet nieuw. Met zijn boek geeft Griffin deze theorieën nu echter ook een stem binnen de grootste presbyteriaanse kerk (2,5 miljoen leden) van de Verenigde Staten.

Griffin zei eerder lak te hebben aan complottheorieën over 11 september. Onderzoek bracht hem echter tot de conclusie dat de Twin Towers ten onder gingen aan „gecontroleerde sloop.” Ook kregen militairen volgens hem het bevel gekaapte vliegtuigen niet te helpen en heeft de commissie die de waarheid achter de gebeurtenissen in New York boven tafel moest krijgen elke betrokkenheid van de regering „simpelweg genegeerd.”

In het boek vergelijkt Griffin het oude Romeinse Rijk met het huidige Amerika, dat hij benoemt als ’s werelds „grootste belichaming van duivelse krachten.” De aanslagen van september 2001 passen volgens hem in een lange rij „valse aanvallen” van de regering op de eigen bevolking, om steun te krijgen voor militair ingrijpen in het Midden-Oosten.


Bron: http://www.rorate.com/rorate/scripts/nws_art.php?id=28223

 

Bron: RKnieuws.net