The Tatum Chronicles

Ma 12 Maart 2007 18:15 | Truthseeker | 3257 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Al bijna weer een jaar geleden had zowel GW als Yayabla een artikeltje over een hacker die een klein meningsverschil had met de NASA en de regering van de VS. De hacker, zijn naam was Gary McKinnon, had volgens de beschuldiging oa ingebroken op computers van de NASA waarbij hij nogal vreemde informatie tegenkwam. Zo is het ook het geval met D.G. "Chip" Tatum, de auteur van "The Tatum Chronicles", maar dit keer is het toch wel een beetje een ander geval.

Want Chip heeft namelijk één groot geheim én dat geheim zit lang niet iedereen lekker, het zit namelijk zo; Chip is ooit lid van bepaalde geheime afdelingen binnen de luchtvaart én de CIA geweest, en heeft na 25 jaar zwijgplicht geen reden meer om zichzelf stil te houden. Chip Tatum was tijdens de Vietnamoorlog één van de militairen die onder komplete geheimhouding een luchtmachtbasis in Cambodja aan moesten vallen, zodat Cambodja ook bij de oorlog betrokken kon worden én de Vietcong Cambodja niet meer als schuilplaats en uitvalsbasis konden gebruiken.

Het bevel voor deze aanval kwam van president Nixon persoonlijk, maar 1 detail werd voor het team achtergehouden; dat niemand van het team mocht overleven zodat er geen enkele getuige zou zijn van deze gebeurtenis.

Om op de luchtbasis te kunnen komen werden Chip en het team geholpen door zogenaamde Mountainmen, militairen uit de gebergten van Vietnam en Cambodja die er voornamelijk guerrilla-technieken op na houden en een aartsvijand van de Vietcong zijn. Om de missie te laten slagen worden er 13 krijgsgevangenen meegenomen, zodat men die kon achterlaten als bewijs voor wie de aanval gepleegt had. Natuurlijk mochten de gevangenen niet vertellen hoe het echt zat en daarom zouden ze na de aanval geëxecuteerd worden. Na eerst wat problemen met de krijgsgevangenen gehad te hebben, enkelen overleven de reis naar Cambodja niet eens, gaat de aanval zoals gepland. De rest van de gevangenen wordt achtergelaten en de Mountainmen zouden voor de aftocht en terugkeer naar Vietnam zorgen, maar hadden in het geheim de opdracht om niemand terug te brengen...

Het team van Chip weet dit op het nippertje te voorkomen, en ze moeten daarna zelf vluchten om op eigen kracht uit Cambodja te komen en op de ontmoetingsplaats weer door een Amerikaans vliegtuig opgepikt te worden. Omdat ze nog Vietcong kleding droegen en er nogmaals van hogerhand ingegrepen wordt om de mannen absoluut niet terug te laten komen worden ze door hun eigen vliegtuigen beschoten. Die worden in de waan gehouden dat het Vietcong militairen zijn. Het team ziet geen andere oplossing; als ze hier weg willen komen dan zullen ze daar zelf voor moeten zorgen, en ze zetten dwars door Vietcong gebied hun tocht voort in de hoop Amerikaanse soldaten tegen te komen.

Lees hier verder op GrensWetenschap.nl

 

 

Bron: Grenswetenschap.nl