Uitslag Wacky Wetenschap 2006 (video)

maandag 23 oktober 2006 21:19 | Truthseeker | 3270 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Het was er weer tijd voor: de prijsuitreikingen voor het meest vreemde wetenschappelijk onderzoek ofwel de Ig Nobel-prijzen. We noemen even de winnende onderzoekjes voor u op, meer informatie ziet u in de bijbehorende video.

Ornitologie: waarom spechten geen hoofdpijn krijgen, gewonnen door Ivan R. Schwab.
Fysica: waarom spaghetti doorgaans in meer dan 2 stukken breekt, gewonnen door Basile Audoly en Sebastien Neukirch.
Voeding: bewijs dat mestkevers moeilijke eters zijn, gewonnen door Wasmia Al-Houty.
Accoustiekleer: waarom vingernagels op een bord vervelend zijn, gewonnen door D. Lynn Halpern, Randolph Blake en James Hillenbrand.
Wiskunde: hoe vaak moet iemand een foto van een groep mensen nemen totdat er niemand op staat met gesloten ogen, gewonnen door Nic Svenson en Piers Barnes.
Literatuur: de problemen bij het gebruik van lange woorden, gewonnen door Daniel Oppenheimer.
Medisch: het laten stoppen van de hik door middel van digitale anale massage, gewonnen door Francis M. Fesmire.
Chemie: ultrasone snelheid in Cheddarkaas onder invloed van temperatuur, gewonnen door Antonio Mulet, José Javier Benedito and José Bon.

Eregast was de Nederlander en winnaar van 3 jaar geleden Kees Moeliker die u mogelijk kent van zijn onderzoek naar necrofiele homoseksuele eenden. Zijn huidig onderzoek gaat over een masochistische vogel die al 3 jaar iedere dag tegen het raam komt vliegen. (zie video)
Als u benieuwd bent naar de winnende wetenschappers in kwestie kunt u via de website van Ig Nobel meer informatie vinden. We wensen u veel kijkplezier met deze wacky wetenschap!

IG Nobel Info
IF Nobel Website

(2:35 min) - Wacky Science Winners: CBS News

Bron: Grenswetenschap.nl

Wist u dat Grenswetenschap.nl alweer een nominatie heeft gekregen in de categorie: Nederlandse Weblog op TheBobs.com. Mocht u willen stemmen op GW of iemand anders dan kan dat hier.

Bron: Grenswetenschap

 Quote

Om radicaal vrij te zijn van angst, moet je je bewust zijn van angst en deze met rust laten, zonder enig oordeel, zonder te proberen er iets aan te doen. Juist het weten dat daar angst is en stil te zijn, brengt een fundamentele revolutie teweeg waarin angst geen enkele plaats meer heeft.
J. Krishnamurti