Australische experten in klimaatsverandering tot zwijgen gedwongen

maandag 13 februari 2006 14:45 | Truthseeker | 3323 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen
De regering van premier Howard is in verlegenheid gebracht nadat drie klimaatexperten zeiden dat ze niet meer mochten spreken over de opwarming van de aarde en over de Australische weigering om op globaal niveau inspanningen te doen de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

De klachten van de drie vooraanstaande wetenschappers van de regeringsonderzoeksinstelling lijken op deze van de Amerikaanse expert in klimaatsverandering James Hansen. Een pr-medewerker van de Amerikaanse regering werd vorige week gedwongen tot ontslag nadat Hansen klaagde het zwijgen opgelegd te zijn over kwesties van klimaatsverandering. Australië en de VS zijn de enige twee rijke naties die weigerden het Kyoto Protocol te tekenen.

Dat protocol heeft als doel de broeikasgassen te verminderen. De Australische minister van milieu Ian Campbelle zegt dat hij geen bevel heeft gegeven om informatie te onderdrukken.

Graeme Pearman, Barney Foran en Barrie Pittock vertelden aan de nationale zender ABC dat ze verhinderd werden hun bezorgdheid over de klimaatsverandering aan te kaarten. Pittock vertelde dat hij aangemaand werd een deel uit een rapport te verwijderen dat handelde over hoe miljoenen eilandbewoners in het zuiden van de Pacifische Oceaan vluchtelingen door de klimaatsverandering konden worden door het stijgende zeeniveau.
Bron: Het Belang van Limburg
Externe link: http://www.hbvl.be

Reacties

  Now the Pentagon tells Bush: climate change will destroy us

  maandag 13 februari 2006 14:46 | Truthseeker |

  · Secret report warns of rioting and nuclear war
  · Britain will be 'Siberian' in less than 20 years
  · Threat to the world is greater than terrorism


  http://observer.guardian.co.uk/international/story/0,6903,1153513,00.html

  ">http://observer.guardian.co.uk/international/story/0,6903,1153513,00.html">http://observer.guardian.co.uk/international/story/0,6903,1153513,00.html

 Quote

"The truth is useless. You have to understand this right now. You can't deposit the truth in a bank. You can't buy groceries with the truth. You can't pay rent with the truth. The truth is a useless commodity that will hang around your neck like an albatross all the way to the homeless shelter. And if you think that the million or so people in this country that are really interested in the truth about their government can support people who would tell them the truth, you got another thing coming. Because the million or so people in this country that are truly interested in the truth don't have any money."
Jeb Bush (Florida Governor, brother of George W. Bush)