Enron-getuige dood gevonden in Londens park

Wo 12 Juli 2006 23:32 | Truthseeker | 3326 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

LONDEN - Een belangrijke getuige rondom het boekhoudschandaal bij het Amerikaanse concern Enron is woensdag dood gevonden in een park in Londen. De man, Neil Coulbeck, werd volgens Britse media al sinds donderdag vermist. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend.

Coulbeck was tot 2001 werkzaam bij de Noord-Amerikaanse tak van Royal Bank of Scotland. De dochteronderneming van de bank, NatWest, deed in die tijd ook zaken met Enron. Daarover is Coulbeck onlangs ondervraagd door de FBI, de federale Amerikaanse recherchedienst.

Drie voormalige werknemers van NatWest worden mogelijk uitgeleverd aan de Verenigde Staten omdat zij betrokken zijn geweest bij het gesjoemel bij Enron. Daarover is in Groot-Brittannië veel ophef ontstaan.

Het boekhoudkundige gerommel bij Enron kwam in het najaar van 2001 naar buiten. Het concern was groot geworden met de handel in energie, breedbandcapaciteit en speculatieve waardepapieren. De toenmalige topman van Enron, Kenneth Lay, is vorige week gestorven nadat hij wegens hartproblemen in het ziekenhuis was beland. Lay dreigde voor lange tijd achter de tralies te belanden.

Bron: NU