TU Delft onderzoekt waarheid achter 9/11(video)

Ma 31 Juli 2006 15:18 | Truthseeker | 6217 keer bekeken | 3 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

DELFT - Studenten van de TU in Delft gaan proberen de waarheid achter de aanslagen op het WTC en het Pentagon in de Verenigde Staten te achterhalen. Zij krijgen van Studium Generale deze zomer twee weken om onderzoek te doen.

In september organiseert het bureau een uitgebreid programma rond 9/11 en mogen de studenten hun visie tijdens een lezing naar buiten brengen. Dat heeft een woordvoerster van de TU maandag bevestigd naar aanleiding van een artikel in Trouw.

Voorschot
Een voorlopig hoogtepunt in deze discussie is de 1 miljoen dollar die is uitgeloofd aan diegene die de officiële uitleg van de Amerikaanse overheid kan weerleggen. De acht Delftse studenten krijgen hier alvast een voorschot op in de vorm van een onkostenvergoeding.

Alle universiteiten in Nederland hebben een Studium Generale. Deze bureaus zijn in het leven geroepen om de algemene kennis van studenten, medewerkers en andere geïnteresseerden te verbreden door middel van vrij toegankelijke programma's op het gebied van cultuur, techniek, maatschappij en wetenschap.

Discussie
Volgens Studium Generale is er op internet een levendige discussie ontstaan over de aanslagen in de VS in 2001. Zo zou niet Osama bin Laden maar de Amerikaanse veiligheidsdienst CIA achter de aanslagen zitten. Inmiddels vindt 45 procent van de Amerikaanse bevolking dat er een nieuw onderzoek naar 9/11 moet komen en gelooft 42 procent dat de uitkomsten van het officiële onderzoek in de doofpot zijn gestopt.

Bekijk hier de video

 

 

 


Bron: Nu.nl

Reacties

  onderzoek ??

  Ma 31 Juli 2006 00:00 | Angelique |
   m'n ben benieuwd wat de bevindingen worden, ergens las ik dat de ergste "vijand"iets is waar niemand bang voor is en erg vertrouwd is. ik wens ze succes met hun ävontuur"groetjes Angelique

  UPDATE - Bericht TU Delft.

  Ma 31 Juli 2006 00:00 | Truthseeker |

  Berichtgeving rond 9/11
  31 juli 2006 door M&C TUDelft


  In de media zijn vandaag berichten verschenen dat de TU Delft d.m.v. een kort onderzoek door studenten dé waarheid over 9/11 wil achterhalen. Deze boodschap klopt niet. Wel doet Studium Generale deze zomer met twee groepen studenten gedurende twee weken onderzoek naar een aantal aspecten van de verschillende verklaringen en complottheorieën rond zoals 9/11. Dit is een zeer beperkt onderzoek dat natuurlijk niet als doel heeft dé waarheid te vinden.

  De werkgroepjes presenteren hun bevindingen tijdens een bijeenkomst van Studium Generale op 12 september. Deze bijeenkomst maakt deel uit van een serie lezingen van Studium Generale over complottheorieën. Studium Generale wil met deze lezingencyclus en het onderzoek techniekstudenten kennis laten maken met hoe ingenieurs om kunnen gaan met het ontstaan van complottheorieën en de betekenis ervan voor de samenleving.


  --------------------------------------------------------


  Helaas, het werd DU Delft zeker te heet onder hun voeten.
  Het was ook te mooi om waar te zijn.. een Nederlandse Universiteit die even de wereld gaat wakker schudden...  dream on.


   


   


  omgaan met complottheorie-en?

  Do 3 Augustus 2006 00:00 | Angelique |
  heb ik het nu goed gelezen?worden er miljoenen euro"s besteed om leren om te gaan met theorie-en,terwijl er mensen zijn die willen studeren,maar met geen mogelijkheid een beurd/toelage krijgen omdat ze  de leeftijdsgrens zijn. Wordt het ook in boek vorm uitgegeven? groetjes Angelique