Britse arts 8 maand in cel omdat hij niet naar Irak wil

Thursday 13 April 2006 16:44 | Truthseeker | 2728 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Een arts van de Britse luchtmacht is tot acht maanden cel veroordeeld, omdat hij tot vijf keer toe weigerde zijn functie uit te oefenen in de oorlog van Irak. Tevens kreeg de 37-jarige Malcolm Kendall-Smith oneervol ontslag, voor zijn mening dat deze oorlog illegaal is.

Kendall-Smith heeft tijdens zijn rechtszaak gezegd dat hij overtuigd was van het feit dat de oorlog in Irak een daad van agressie was, en dat hij medeplichtig zou zijn als hij er naartoe ging. De arts is al twee keer eerder in Irak geweest.

Ook beweert de dokter dat hij documentatie bezit die aantoont dat Amerika in Irak vergelijkbare misdaden heeft begaan als de nazi's in de Tweede Wereldoorlog. Kendall-Smith vindt de oorlog illegaal omdat Irak Groot-Brittannië, noch een ander land heeft aangevallen.

Zijn aanklagers beroepen zich op het feit dat het land handelde in opdracht van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties en op uitnodiging van de interim-regering

Bron: Time Online

 Quote

Onze diepste angst is niet dat we niet goed genoeg zijn. Onze diepste angst is dat we grenzeloos krachtig zijn. Het is ons eigen licht en niet onze duisternis, die ons afschrikt. We vragen ons af: "Wie ben ik om briljant te zijn?" In feite is de vraag - Wie ben je om dat niet te zijn? Je dient de wereld niet door jezelf klein te houden. Er wordt geen licht verspreid als de mensen om je heen hun zekerheid ontlenen aan jouw kleinheid. En als we onszelf in onze eigen kracht tonen, geven we anderen mensen onbewust toelating hetzelfde te doen.
Nelson Mandela