Britse arts 8 maand in cel omdat hij niet naar Irak wil

donderdag 13 april 2006 16:44 | Truthseeker | 2991 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Een arts van de Britse luchtmacht is tot acht maanden cel veroordeeld, omdat hij tot vijf keer toe weigerde zijn functie uit te oefenen in de oorlog van Irak. Tevens kreeg de 37-jarige Malcolm Kendall-Smith oneervol ontslag, voor zijn mening dat deze oorlog illegaal is.

Kendall-Smith heeft tijdens zijn rechtszaak gezegd dat hij overtuigd was van het feit dat de oorlog in Irak een daad van agressie was, en dat hij medeplichtig zou zijn als hij er naartoe ging. De arts is al twee keer eerder in Irak geweest.

Ook beweert de dokter dat hij documentatie bezit die aantoont dat Amerika in Irak vergelijkbare misdaden heeft begaan als de nazi's in de Tweede Wereldoorlog. Kendall-Smith vindt de oorlog illegaal omdat Irak Groot-Brittannië, noch een ander land heeft aangevallen.

Zijn aanklagers beroepen zich op het feit dat het land handelde in opdracht van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties en op uitnodiging van de interim-regering

Bron: Time Online

 Quote

‚??Naturally the common people don't want war; neither in Russia, nor in England, nor in America, nor in Germany. That is understood. But after all, it is the leaders of the country who determine policy, and it is always a simple matter to drag the people along, whether it is a democracy, or a fascist dictatorship, or a parliament, or a communist dictatorship. Voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is to tell them they are being attacked, and denounce the pacifists for‚?Ě
Hermann Goering. Hitler's Reich-Marshall at the Nuremburg Trails after WWII