'Britse voetbalprofs gebruiken stamcellen'

Sunday 27 August 2006 23:47 | Truthseeker | 2503 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Meerdere Britse voetbalspelers hebben stamcellen van hun eigen pasgeboren kinderen laten oogsten om in de toekomst letsel aan hun eigen lijf te kunnen repareren. Dit meldt de Britse krant The Sunday Times in een vandaag gepubliceerd artikel. Volgens de krant betreft het spelers uit de Premier League, de Britse eredivisie.

De stamcellen, die uit navelstrengbloed gehaald worden, kunnen onder andere gebruikt worden om beschadigingen aan kraakbeen en bindweefsel te behandelen. Eén speler gaf toe, op voorwaarde van anonimiteit, dat hij en zijn vrouw inderdaad stamcellen hadden laten bewaren.

"We hebben het gedaan voor mogelijke toekomstige therapeutische doeleinden, zowel voor onze kinderen als voor mij. Als je een blessuregevoelige voetballer bent, kan je carrière zomaar voorbij zijn. Het is dan eigenlijk niet meer dan logisch om stamcellen, een soortement reparatiekit, achter de hand te hebben", aldus de speler.

De geïnterviewde speler zou één van vijf topspelers zijn die stamcellen heeft laten invriezen door het in Liverpool gevestigde bedrijf Cryo Genesis International (CGI). Volgens The Sunday Times hebben over de afgelopen vijf jaar ruim 11.000 mensen stamcellen van hun pasgeboren kinderen laten invriezen. Er zijn in Engeland al duizenden succesvolle stamceltransplantaties uitgevoerd om bloedaandoeningen en auto-immuunziekten te behandelen.

Bron: Reuters - Fok
Externe link: http://www.fok.nl

 Quote

Noem mij bij mijn diepste naam Mijn moeder is mijn naam vergeten, mijn kind weet nog niet hoe ik heet. Hoe moet ik mij geborgen weten? Noem mij, bevestig mijn bestaan, laat mijn naam zijn als een keten. Noem mij, noem mij, spreek mij aan, o, noem mij bij mijn diepste naam. Voor wie ik liefheb, wil ik heten.
dichter zonder naam