Bestuurlijke Elite vindt koningin te machtig

Za 22 April 2006 12:00 | Truthseeker | 4556 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

De macht van de koningin moet worden ingeperkt als het aan de bestuurlijke elite van Nederland ligt. Dat blijkt uit een enquête van TNS Nipo onder 278 van hen. De stelling 'het koningshuis moet een louter ceremoniële rol krijgen' wordt door 56 procent van de invloedrijke bestuurders, topondernemers en politici onderschreven.

De Nederlandse koningin heeft nu onder andere invloed bij de formatie van een nieuw kabinet. Onder aanhangers van PvdA en D66 is er de meeste steun voor inperking van de macht van de Oranjes. Maar ook veel VVD'ers en CDA'ers zijn daarvoor.

De respondenten zien wel iets in het 'Zweedse model'. In Zweden is het koningshuis alleen een bindend symbool van de natie en speelt het in de politiek geen enkele inhoudelijke rol.
Bron: NOS

Reacties

  Nova-reportage

  Zo 23 April 2006 12:40 | Truthseeker |

  Nova-reportage noemt schaduwoverheid


  Gisteren in gesprekken over de rol van het koningshuis van Oranje werd er duidelijk gesproken over de schaduwoverheden.
  Tegelijkertijd wordt in Amerika gesproken over de niet legale inkomstenbelastingen, experts zijn het er over eens dat de overheid aldaar geen legale manier heeft om de inkomstenbelastingen te verantwoorden, waar is die wet is de vraag waarin staat dat de overheid belasting mag heffen op de inkomsten van de burgers om deze gelden vervolgens naar eigen goeddunken te verdelen. Er lijkt zich wereldwijd iets te ontvouwen, wat zouden de gevolgen kunnen zijn van deze constateringen?


  Zie de streaming videos voor meer informatie.
  Bron: nova

  Zie ook: freedomtofascism.com


  -----------------------------------------------------------------


  http://www.volkskrant.nl/dossiers/binnenland/macht/index.jsp
  http://www.volkskrantblog.nl/blog/4043