Pechtold: Politiek vuil en vunzig

Ma 23 Januari 2006 12:43 | Truthseeker | 5255 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Pechtold: Politiek vuil en vunzig

Ministers gaan „vreselijker” met elkaar om dan wie dan ook. Dat zegt D66-minster Pechtold (Bestuurlijke Vernieuwing) in een interview in het maandblad op zij dat komende week verschijnt.

„Achter elkaars rug om, ach, ach, ach, het is allemaal veel vuiler en vunziger dan mensen denken. Ik heb het dan niet over de Afghanistan-affaire, maar de Haagse politiek in het algemeen: machtspelletjes, persoonlijke belangen, partijbelangen die meespelen bij de benoeming van personen of het nemen van besluiten”.

Hij zegt verder dat hij „soms moeilijk” uit de voeten kan met premier Balkenende en minister Donner van Justitie (beiden CDA) „Maar dat is vast wederzijds. Zij staan voor mij ver van de vrijheden, die ik als individu wil hebben. Ook ver van de lol, de humor en de zelfverantwoordelijkheid, een beetje durven ritselen en regelen. Ik ben meer van de gezellige katholieken, of nog beter: de ex-katholieken”.

In het vraaggesprek lijkt Pechtold te suggereren dat hij nadenkt over de vraag of hij zelf lijsttrekker wil worden. In een reactie laat Pechtold zondagavond via zijn woordvoerder echter weten dat dat „nu niet aan de orde is”.

In Opzij zegt Pechtold op een vraag over zijn toekomstplannen in Den Haag onder meer. „Ik ben wel in voor een vervolg in de Haagse politiek, maar als wat? Ik ben mij nu aan het verbreden, door bijvoorbeeld het financieel, economisch en sociaal beleid te bestuderen. Minister van Jeugd en Integratie zou ik heel mooi vinden. Lijsttrekker? Ik praat daar op het ogenblik veel over met Boris Dittrich. Ik ga me in ieder geval wel kandidaat stellen voor de Tweede Kamerlijst, wat inhoudt dat ik ook Kamerlid zou willen worden”.

Bij D66 moeten kandidaten voor het lijsttrekkerschap zich deze zomer melden, waarna de leden van de partij in het najaar een lijsttrekker kiezen.


Bron: Refdag