Dreiging Bin Laden komt Bush goed uit

zaterdag 21 januari 2006 12:43 | Truthseeker | 4420 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen

Dreiging Bin Laden komt Bush goed uit

NEW YORK - De aankondiging van Osama Bin Laden dat er ‘zeer spoedig’ nieuwe aanslagen in Amerika volgen, komt president Bush goed uit.

Het Witte Huis kan de dreigende taal gebruiken om zijn vele critici van de laatste tijd het zwijgen op te leggen. Het afluisteren van Amerikaanse burgers en de controversiële Patriot Act kunnen nu weer als noodzakelijk worden afgeschilderd voor de bescherming van Amerika.

Vice-president Cheney, die zelden interviews geeft, was plotseling beschikbaar om te onderstrepen dat het beleid sinds de aanvallen van 11 september 2001 nieuwe aanslagen heeft voorkomen. ,,Dat is de reden waarom we vier en een half jaar niet zijn aangevallen. Het is geen kwestie van dom geluk,’’ aldus Cheney.

In grote steden zijn politiekorpsen in een verhoogde staat van paraatheid gebracht. Plaatselijke antiterreur-eenheden van de FBI hebben opdracht gekregen overal in het land naar aanwijzingen te zoeken voor voorbereidingen op aanslagen.

Volgens diverse terrorisme experts streeft Bin Laden diverse doeleinden na met de geluidsband: bewijzen dat hij nog leeft, aangeven dat Al Qaeda niet is onthoofd ondanks de raketaanval van vorig weekeinde in Pakistan, en aanhangers duidelijk te maken dat Al Qaeda nog steeds relevant is.

Het aanbod van een wapenstilstand wordt niet serieus genomen in Washington. Islam-experts wijzen er op dat in de geschiedenis van de Islam moslim-strijders de vijand per definitie een wapenstilstand aanboden voor de aanval werd ingezet.

Bron: Algemeen Dagblad

Reacties

  'Rogue State, a guide to the World's only Superpower'

  zaterdag 21 januari 2006 16:53 | Truthseeker |

  Boek stijgt met stip dankzij Bin Laden


  De kritische Amerikaanse schrijver William Blum zal bijzonder blij zijn met de geluidsopname die deze week werd uitgezonden van Osama bin Laden. In de audioboodschap uit Bin Laden niet alleen dreigende taal jegens de VS, maar raadt hij ook iedereen aan om het boek 'Rogue State, a guide to the World's only Superpower' (Schurkenstaat, een gids naar de enige supermacht ter wereld) te lezen.

  Dankzij Bin Ladens aanbeveling schoot het boek omhoog op de verkooplijst van internetwinkel Amazon. In de hitlijst der boeken van het bedrijf steeg het met superstip van plaats 209.000 naar 28.

  Blum schrijft in het boek kritisch over het anti-terrorismebeleid van de VS.


 Quote

Free of our self-imposed ideas of who we are, we roam the universe without restraint - we are light, life, joy and peace; we have always been so.
Sir Isaac Newton