Congres over 9/11-complottheorieën

Ma 26 Juni 2006 14:14 | Truthseeker | 5464 keer bekeken | 2 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

LOS ANGELES - Maar liefst 1200 mensen zijn zondag in een hotel in Los Angeles bijeengekomen voor het grootste congres tot nu toe van „9/11 conspiracy theorists”, aanhangers van complottheorieën die de officiële versie van de terreuraanslagen van 11 september 2001 niet geloven. Tot het gezelschap behoren wetenschappers, journalisten, filosofen en terrorismedeskundigen bericht de Telegraaf.

Gematigde congresgangers verwijten de Amerikaanse regering nalatigheid bij het voorkomen van de aanslagen van New York en Washington. Een radicalere stroming verwijt de Amerikaanse regering een 'inside job', waarbij de plegers van de aanslagen door het Amerikaanse leger zouden zijn opgeleid en het World Trade Center (WTC) in opdracht van de regering zou zijn opgeblazen met verborgen explosieven.

De regering zou hebben gehandeld in het belang van de wapen- en de olieindustrie. Ook moest een voorwendsel worden gecreëerd voor een wereldwijde oorlog om de Amerikaanse hegemonie aan de mensheid op te leggen.

De aanhangers van de complottheorieën hekelen ook de officiële versie van de aanslag op het Pentagon. Zij wijzen erop dat er helemaal geen brokstukken te zien zijn van het vliegtuig dat in het Amerikaanse ministerie van Defensie zou zijn gevlogen. Ook vinden zij verdacht dat er geen brand is uitgebroken door de kerosine aan boord van het vliegtuig, zoals bij het World Trade Center in New York. Tenslotte wijzen zij erop dat het gat in de buitenmuur van het Pentagon, zoals te zien op foto's, kleiner is dan te verwachten, gelet op het type vliegtuig dat zou zijn gebruikt. Volgens een complottheorie zou de regering zelf een raket hebben afgeschoten op haar eigen ministerie.

Op het congres onder het motto „9/11 and the Neo-Con Agenda“ (11 september en de agenda van de neo-conservatieven) zijn T-shirts te koop met tekten als „What Really Happened?” (Wat is er echt gebeurd?) en „9/11: The Great Illusion” (11 september: De Grote Illusie). De 'conspiracy theorists' hebben ook eigen websites zoals www.infowars.com.

Ook Reuters heeft hierover bericht:  Reuters covers LA 9/11 Symposium

Zie ook Google News (NL) en Google News USA voor meerdere berichtgeving,
waaronder: 9/11-congres in Los Angeles massaal bezocht

 

 

Bron: Telegraaf - Reuters - Spitsnet - Niburu

Reacties

  De TU-Delft gaat onderzoek doen naar 9/11.

  Ma 26 Juni 2006 00:00 | Truthseeker |

  De TU-Delft gaat onderzoek doen naar 9/11.


  Het kon niet uitblijven. Wellicht door de https://www.vkmag.com/zapruder/comments/7495/"">https://www.vkmag.com/zapruder/comments/7495/" target="_blank">natte vinger die TUD-prof. Vambersky in de lucht stook in een recentelijk Volkskrant-artikel of misschien gewoon omdat het nu ook inmiddels het kookpunt aan het bereiken is, maar 9/11 is nu ook doorgedrongen tot de TU-Delft. Ze gaan er een (kort) https://wwwutnws.utwente.nl/utnieuws/data/41/19/af.sgdelft.html" target="_blank">onderzoek naar doen.

  `In 2002 kwamen er al studenten naar me toe die op internet hadden gelezen dat er vraagtekens worden gezet bij de officiële lezing’, zegt Coen Vermeeren, hoofd van het Delftse Studium Generale en docent bij Lucht- en Ruimtevaarttechniek. `En het blijkt dat er inderdaad heel veel zinvolle vragen worden gesteld, maar dat daar van officiële kant geen bevredigende antwoorden op komen. De discussie op internet neemt enorm toe en er zijn ook veel serieuze Amerikaanse wetenschappers die aandacht besteden aan die vragen. Het is dus een heel actuele discussie. En mondiaal gezien geweldig belangrijk, gezien de gebeurtenissen na 11 september. Het academisch debat hierover móét gevoerd worden, het raakt ons allemaal. Ik heb een aantal deskundigen gesproken en de meningen zijn echt verdeeld. Dat komt omdat de meeste mensen op gevoel praten in plaats van op ratio. Juist dat laatste moet terug in de discussie gebracht worden.’.

  Onze bijdrage aan dit initiatief, gemailed aan: studiumgenerale @ tbm . tudelft . nl

  Mijne heren,

  Weblog vkmag.com/zapruder had in de maand April enorm veel bezoekers op https://www.vkmag.com/zapruder/C50/" target="_blank">hun 9/11-special. Het onderwerp leeft enorm en het aantal mensen dat twijfels heeft bij de officiele lezing is enorm. Hun vragen zijn legitiem maar vooralsnog onbeantwoord. De recente Zogby-poll toonde aan dat in de US inmiddels 70 miljoen mensen twijfelen aan het officiele verhaal. De aandacht voor dit alles in de Nederlandse media is echter vrijwel nul. De aandacht vanuit de politiek is absoluut nul. Wij zijn daarom blij verrast met uw initiatief en de formulering van uw artikel stemt ons zeer hoopvol.

  Om uw onderzoek te helpen, sturen wij u een complete informatie-DVD met daarop naar onze mening relevant en ‘serieus’ 9/11 materiaal. Op de DVD staan ook de officiele rapporten omdat die volgens ons als uitgangspunt moeten dienen voor uw project. Wij hopen dat u niet alleen de diverse alternatieve verklaringen zult toetsen, maar vooral de officiele verklaring. Indien u daar prijs op stelt kunnen we u nog verder op weg helpen door jullie studenten te briefen over deze uitgebreide materie. Onze redaktie heeft voor de meest uitgebreide artikelenreeks die u in het Nederlands zult vinden over dit onderwerp al veel uitzoekwerk gedaan. Daarnaast kunt u uw studenten wijzen op ons forum, waar enkele zeer kundige en ingelezen lezers zich ophouden en u ten dienste kunnen zijn met hun uitbundige feitenkennis.

  Wij bieden aan de resultaten van uw onderzoek, ongewijzigd / integraal te plaatsen op onze website. U kunt daarmee erg veel mensen bereiken en erg veel mensen hebben lang zitten wachten op een initiatief als het uwe. We klopten al meerdere malen https://www.vkmag.com/zapruder/comments/7632/" target="_blank">tevergeefs aan bij de politiek en hebben alle vertrouwen in de mainstream-media inmiddels verloren. Struisvogelspolitiek en niet-inhoudelijk ridiculisering valt een ieder die zich aan het onderwerp waagt ten deel. Alsof het afgesproken werk is. Recentelijk namen we uw prof. Vambersky op de hak in de hoop hem te prikkelen.

  Omdat u slechts twee weken onderzoek gaat doen, lijkt het ons logisch dat u zich zult gaan beperken tot kernpunten. Wij hopen dat het https://www.vkmag.com/zapruder/comments/6341/" target="_blank">instorten van WTC7 (niet WTC1 en WTC2), het vliegtuig https://www.vkmag.com/zapruder/comments/6337/" target="_blank">op het Pentagon en de (onmogelijke?) GSM-gesprekken vanuit https://www.vkmag.com/zapruder/comments/6520/" target="_blank">Flight 93 uw aandacht zullen krijgen. Dit zijn kernpunten die los van de gehele context te onderzoeken zijn.

  Met vriendelijke groeten

  Zapruder_Inc


  Bron: https://www.vkmag.com/zapruder/comments/7684/" target="_blank">http://www.vkmag.com/zapruder/comments/7684/


  Reopen 911

  Di 27 Juni 2006 00:00 | Innercircle |

  Door ongeveer $4 miljoen uit te geven in de Verenigde Staten, heeft de ReOpen911.org voorzitter en stichter, Jimmy Walter, advertenties geplaatst in de meest vooraanstaande Amerikaanse kranten en dagbladen, inclusief kleurenadvertenties van een volledige pagina in Business Week, Forbes, Newsweek, the New York Times, Washington Post, Readers Digest, New Yorker, en meer, getitelt "Are We Safer Now?" Volgens Dhr. Walter werd het 9/11 Verslag gepubliceerd, maar enkele zeer verontrustende vragen bleven onbeantwoord. Lees een open brief van Jimmy Walter aan alle bezoekers van deze site https://www.reopen911.nl/walterletter.htm" target="_blank">hier.

  De ReOpen911 organisatie is toegewijd aan het heropenen van de publieke onderzoeken naar de aanvallen in de Verenigde Staten op 11 september 2001. ReOpen911.org wijdt zich toe aan het inlichten en onderrichten van inwoners van de Verenigde Staten en de rest van de wereld over het bewijs tegen de "officiële" verklaring dat bedekt of genegeerd werd door de regering en de media. Leer https://www.reopen911.nl/about_us.htm" target="_blank">hier meer over de ReOpen911 organisatie.


  Het heropenen van het 9/11 onderzoek kan enkel bereikt worden mbv massale publieke druk. Stilte rondom de zaak zal niets verwezenlijken. Terwijl u deze site bezoekt moedigen we u sterk aan https://www.reopen911.nl/petition.php" target="_blank">onze petitie te ondertekenen om het 9/11 onderzoek te heropenen. Sta op en tel mee!

  Bron: https://www.reopen911.nl/index.htm" target="_blank">Reopen911.org