Verschijningsverbod geeist tegen Landmijnenboek.

Wo 25 Oktober 2006 14:59 | Truthseeker | 3136 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

door Pamela Hemelrijk.

Het kon eigenlijk niiet uitblijven: Alexander Nijeboer heeft een kort geding aan zijn broek. Ex-minister Job de Ruiter gaat op de valreep proberen publicatie van het boek "Een Man Tegen De Staat" te laten verbieden, omdat er zaken in staan die "schadelijk zijn voor zijn reputatie". (Om precies te zijn: dat hij als minister van Defensie door zijn ondergeschikten werd gechanteerd met het feit dat hij minderjarige jongetjes molesteerde.) De excellentie heeft tot het laatste moment gewacht: de zaak dient a.s. donderdag om 14.00 uur bij de rechtbank in Amsterdam. Eén dag voor de feestelijke lancering van het boek, die gepland staat voor vrijdag 10.00 uur in het FNV-kantoor in Amsterdam.

Wel grappig dat de excellentie nu met grof geschut gaat werken; Alexander zijn pogingen om bij de Ruiter wederhoor te plegen over de kwestie zijn straal genegeerd. Hij heeft de hooofdstukken in kwestie keurig netjes aan Job opgestuurd met verzoek om een weerwoord, maar zelfs een ontvangstbevestiging kon er toen niet af. Nu wil de Ruiter weten op welke bronnen Alexander zijn beschuldigingen baseert, want hij heeft bij de AIVD navraag gedaan, en die heeft "geen enkele aanwijzing kunnen vinden dat de beschuldigingen juist zijn."
Of iets in die geest.
Moet u nagaan! Job wordt beschuldigd van pedofiele contacten, en gaat dan aan de AIVD vragen wat daar van waar is! Hij weet toch zeker zelf wel of hij jongetjes heeft gemolesteerd ja of nee? Daar heeft hij de AIVD toch niet voor nodig? Ik kan alleen maar concluderen dat hij wil weten over welk bewijsmateriaal Alexander beschikt, zodat hij dat kan vernietigen of verdonkeremanen.
Enfin; geen betere publiciteit voor een boek dan een dreigend verschijningsverbod, zullen we maar zeggen.
Voor Alexander is het een win-win situatie, volgens mij: als de rechter Jobs eis afwijst, is de eerste druk subiet uitverkocht, en als het boek wordt verboden (want je moet met alles rekening houden, met de rechterlijke macht van tegenwoordig), dan ligt, dankzij de publiciteit over het kort geding, een groot deel van de inhoud toch op straat. Een schrale troost, als je anderhalf jaar full-time hebt geploeterd om een ongehoord schandaal tot de bodem uit te zoeken, maar het is beter dan niks.

Bron: Klokkenluideronline

 

Denkt u: Waar gaat dit over? Zie dan ook:

Een Man Tegen De Staat (Column) (tip)

Boek Over Landmijnen-Affaire Nu Al Doodgezwegen?

Affaire-Spijkers opnieuw in de spotlights dankzij nieuw boek. 

Bron: KLO