Zakenman betaalde geld voor Irak-contracten

donderdag 20 april 2006 00:43 | Truthseeker | 4135 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

AMSTERDAM - Een zakenman heeft toegegeven ruim twee miljoen dollar aan smeergeld te hebben betaald aan Amerikaanse functionarissen in ruil voor contracten om in Irak wederopbouwprojecten te kunnen uitvoeren.

De functionarissen speelden hem voor bijna negen miljoen dollar aan opdrachten toe. Dat blijkt uit dinsdag vrijgegeven rechtbankdocumenten.

Tot nu toe zijn inclusief de Amerikaanse zakenman, Philip Bloom, vier personen aangeklaagd in de zaak. Een medewerker van het Amerikaanse leger in Irak, Robert Stein, gaf net als Bloom in februari toe schuldig te zijn. Ook twee Amerikaanse luitenant-generaals zijn gearresteerd. Drie andere officieren staan onder verdenking. Bloom paaide hen met geld, auto's, vliegtuigtickets en sieraden en bood ze de seksuele diensten aan van vrouwen die in zijn villa in Bagdad verbleven.

Bron: Telegraaf

 Quote

Kan het denken zichzelf leeg houden? Op dat moment, dan is er die energie. Je hoeft er niet eens om te vragen. Wanneer er ruimte is, is er leegte en daarom kan het vol energie zijn. Dus in rein maken, in het beëindigen van de dingen van het huis, van verdriet, kan het denken helemaal leeg zijn, zonder motivatie, zonder verlangen? Terwijl je hieraan werkt, het huis schoon houdt, komen andere dingen vanzelf. Jij bent niet degene die de aarde daarvoor bewerkt. Dat is meditatie.
Krishnamurti