'Holleeder kocht politie en justitie om'

Ma 3 April 2006 16:42 | Truthseeker | 5218 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Topcrimineel Willem Holleeder heeft verscheidene ambtenaren van politie en justitie omgekocht. Holleeder betaalde honderdduizenden euro's voor geheime informatie van de politie. Door het vergaren van die informatie wist hij wat politie en justitie van hem wisten en wat ze van plan waren. Dit staat in verklaringen die Willem Endstra voor zijn liquidatie in mei 2004 bij de politie heeft afgelegd, zo meldt het Algemeen Dagblad vandaag.

Holleeder zou onder meer de beschikking hebben gehad over geheime rapporten van de Criminele Inlichtingen Eenheden. Ook zou hij weten welke criminelen in het geheim voor de politie werkten. Dit kan volgens het AD alleen bekend zijn bij een kleine groep Amsterdamse rechercheurs en de opsporingstop.

Holleeder zou tevens op de hoogte zijn geweest van de gesprekken die Willem Endstra met de politie voerde, omdat hij Endstra zou hebben afgeperst. Holleeder zou tegen Endstra hebben gezegd 'dat vluchten geen zin had', omdat hij met zijn 'politiecontacten' binnen een dag zou weten waar Endstra zich bevond. Endstra, op zijn beurt, had volgens de krant ook voordeel van de contacten van Holleeder. Voordat de politie afluisterapparatuur kon installeren in het kantoor van Endstra, zou hij getipt zijn door Holleeder.

Bron: AD