Visa wil 'cashloze samenleving' (video)

Zo 11 Maart 2007 22:30 | Truthseeker | 3865 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Visa Europa hoopt dit jaar creditcards met draadloze EMV-technologie in Europa te introduceren, waaronder in Nederland en Groot Brittannië. EMV-betaalsystemen zijn er al, de chipknip werkt bijvoorbeeld op deze manier, maar met de nieuwe EMV-betaalkaart hoeven consumenten de kaart alleen maar even voor de betaalterminal te zwaaien, om te betalen. Met deze techniek wordt het volgens Visa veel makkelijker om snel kleine bedragen met de kaart af te rekenen.

EMV staat voor de drie partijen die de techniek ontwikkeld hebben; het voormalige Europay, MasterCard en Visa. Op termijn moet EMV wereldwijd de magneetstrip door een chip vervangen, voor zowel creditcards als andere betaalkaarten.De nieuwe dienst heet Visa Contactless en werkt volgens het nieuwe principe: ‘wave en pay’. De nieuwe methode is vooral bedoeld voor het snel (betalen duurt minder dan een seconde), veilig en eenvoudig betalen van de goedkopere alledaagse boodschappen zoals een kop koffie en krant. Visa richt zich met de nieuwe dienst daarom met name op de detailhandel, zoals bijvoorbeeld bij fast food restaurants, krantenkiosken, cafés, parkeergarages en snoepautomaten. Hier is altijd veel contant geld in omloop en zijn snelle betalingen gewenst.

Visa Engeland is in ieder geval al hard aan het werk om de contactloze betaaldienst te implementeren. Visa verwacht de details rond de start van de dienst in maart 2007 te kunnen geven. Naast Engeland en Nederland wordt Visa Contactless in 2007 ook in verschillende andere Europese landen geïntroduceerd.Sandra Alzetta, Visa Europa Senior Vice President Consumer Market Development: ‘Meer dan 75 procent van alle cash betalingen zijn op dit moment onder de 15 euro. Om deze reden proberen we het gebruik van een contactloze betaalkaart in plaats van het gebruik van contact geld voor lage bedragen te stimuleren. De keuze om binnen een jaar een volledige introductie te realiseren, ondersteunt onze visie voor een totaal cashloze Olympische Spelen in Londen in 2012.’

Visa reclamespotje:

Bron: Diverse