Longproblemen bij meerderheid hulpverleners 11/9

Wo 6 September 2006 13:26 | Truthseeker | 3445 keer bekeken | 2 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

NEW YORK - Bijna 70 procent van de mensen die hebben geholpen bij het reddings- en opruimingswerk rond het verwoeste World Trade Center in New York in 2001 heeft longproblemen.

Dat blijkt uit een onderzoek van het Mount Sinai Medical Center waarvan de resultaten dinsdag werden bekendgemaakt.

Asbest, betonstof, lood en andere giftige stoffen zijn volgens het rapport de boosdoeners waardoor sommige WTC-helpers „voor de rest van hun leven met longproblemen zullen kampen.” Het vreemd stinkende stof van de WTC-ruïne werd allang verdacht van schadelijke invloed op de gezondheid, hoewel het EPA (Environmental Protection Agency, het Amerikaanse ministerie van Milieu) kort na de aanslagen verzekerde dat men „geen schadelijke stoffen” had gevonden.

De aanhoudende hoest- en longproblemen van mensen die na de WTC-aanslag geholpen hebben, leidden al tot verschillende medische onderzoeken. Mount Sinai onderzocht echter 16.000 mensen en realiseerde daarmee het uitgebreidste onderzoek. Verschillende politici hebben voorgesteld een speciaal verzekeringsfonds te creëren voor mensen die geplaagd worden door de „WTC-hoest.”

Bron

Zie voor meer informatie ook:
Lung Problems Rife Among WTC Responders

Bron: Reformatorisch Dagblad - Prison Planet

Reacties