Derde van wereld verandert in woestijn

woensdag 4 oktober 2006 10:13 | Truthseeker | 2653 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen
LONDEN - Droogte zal binnen een eeuw de levens van miljoenen mensen bedreigen, voorspellen Britse klimaatdeskundigen. Eenderde van de planeet zal over honderd jaar zijn veranderd in woestijn, meldde de Britse krant The Independent woensdag uit een rapport van het Britse meteorologisch instituut.

Het is een van de scherpste waarschuwingen over de klimaatsveranderingen op aarde. Toch zeggen deskundigen dat het mogelijk nog om een onderschatting gaat.

De wereld is in de afgelopen vijftig jaar zodanig 'verdroogd' dat 3 procent van het aardoppervlak nu woestijn is. Dat was in 1950 nog 1 procent. Een kwart van de planeet heeft te kampen met matige droogte, maar dat wordt volgens de voorspellingen het dubbele.

Ontwikkelingsorganisaties vrezen dat de toenemende droogte vooral de armste landen zal treffen. ,,De grote meerderheid van de mensen in ontwikkelingslanden zijn kleine boeren, die afhankelijk zijn van regen'', aldus een woordvoerder van de Britse organisatie Christian Aid.

Bron: MSN / ANP / Independent
Externe link: http://msn.anp.nl

Reacties

    Dat is toch goed nieuws voor sommige

    woensdag 4 oktober 2006 10:21 | Frank |

    Ow dan wordt parijs - dakar zeker uitgebreid  (dit is een grapje) Quote

"De Matrix is overal. Het is rondom ons, zelfs in deze kamer. Je kunt het zien als je naar buiten kijkt of de televisie aan zet. Je voelt het als je naar het werk gaat, of naar de kerk en wanneer je de belasting betaalt. Het is de wereld die over je ogen is getrokken om je te verblinden voor de waarheid."
Morpheus in The Matrix