Hoog opgeleide gelooft vaak in geesten

Za 21 Januari 2006 16:04 | Truthseeker | 3289 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Hoog opgeleide gelooft vaak in geesten 
 
Amerikaanse hoger opgeleiden geloven vaker in spoken, geesten, en andere onverklaarbare en paranormale verschijnselen dan aanvankelijk werd gedacht. In tegenstelling tot de verwachtingen van wetenschappers kwam uit een enquête onder 439 studenten naar voren dat de hogere en eindejaarsstudenten meer geloofden in haunted houses, helderzienden, telepathie en andere twijfelachtige zaken dan andere studenten.

Eén op de vier studenten zegt in onverklaarbare zaken te geloven, tegenover 31 procent van de hogere studenten en 34 procent van de eindejaarsstudenten. De wetenschappers die dit onderzoek hebben gedaan, concluderen dat hoe hoger de studie is, de waarschijnlijkheid van geloof in geesten en paranormale verschijnselen stijgt.

Gemiddeld genomen hebben studenten minder vaak gezegd te geloven dan de algemene bevolking. Dikwijls hebben zij wel gezegd er niet zeker van te zijn, en een minderheid heeft duidelijk gemaakt zich absoluut niet met zulke zaken in te laten.

--------------------------------------------------------------------------------

Bron: Yahoo / Space

Reacties

    Het kan waar zijn of geproduceerd!?!

    Ma 2 Februari 2009 14:55 | Tha_PhantoM |

    Komt het door de woorden, die in het verhaal The Grimm Reaper Tale hebt gemaakt. Want onder hoge magnetisch velden op aarde kan er inderdaad een ziel of zielen vast raken. Maar het bewijs leveren is meesatl heel moeilijk, je zou eens de verhaal helemaal moeten bemachtigen en je afvragen of de boodschap duidelijk is. Want er zijn inderdaad ook natuurverschijnselen zoals de crop-cicrle en de lochness, die inderdaad net niet gefilmd worden, maar worden geproduceerd. En over het film It, daar krijg je zo'n kick achterwaarts van dat je afvraag waar is zijn vrouwtje. Want hij is het mannetje. Ergens in UK, misschien? Waar de echte Haunted House staat.

    Ik zat in een huis dat zich afstamt uit de tweede wereld oorlog en een alleenstaande moeder woont daar nog steeds. Kan je het geloven dat de voorgangster daar in, die tijd is vermoord door Gestappo. En dat ze sinds die tijd alle vrouwen en mannen in een staat van extase hield waardoor je nauwelijks in slaap viel. Want ik heb inderdaad naast haar geslapen. Maar door telepatisch contact met die ziel vrouw te plaatsen, hebben we haar inderdaad naar de hemel toe gestuurd. Omdat ze dacht ons te beschermen van het kwaad van de WO II, terwijl dat allang voorbij is!?!

    grt,

    Sir Raphael