Big Brother is Watching You

Saturday 2 December 2006 14:29 | Truthseeker | 3080 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Aanstaande maandag wordt een nieuw computersysteem in Amerika in gebruik genomen. Het systeem moet het ‘terreurrisico’ van elke reiziger evalueren en opslaan.

Het terreurrisico van elke passagier wordt gemeten met verschillende gegevens van overheidsinstanties én met data van luchtvaartmaatschappijen.
Zo kan het systeem bijvoorbeeld zien dat jij als lunch twee broodjes met kaas hebt gehad op weg naar Miami. Ook je e-mailadres en creditcardgegevens zijn opvraagbaar.

De gegevens worden veertig jaar opgeslagen en zijn voor verschillende instanties toegankelijk. Behalve voor jou. Burgerrechtenorganisaties in de VS hebben kritiek op het nieuwe systeem. Ze zijn absoluut niet blij met dit computersysteem dat gewone mensenleven compleet op zijn kop kan zetten.

Bovendien kan het voor jou ook gevolgen hebben. Wanneer het systeem jou eruit pikt, kan je de toegang tot Amerika worden ontzegd.

Bron: NOS Headlines
Externe link: http://www.nos.nl

 Quote

Now he has departed from this strange world a little ahead of me. That means nothing. People like us, who believe in physics, know that the distinction between past, present, and future is only a stubbornly persistent illusion
Albert Einstein