Big Brother is Watching You

zaterdag 2 december 2006 14:29 | Truthseeker | 3484 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Aanstaande maandag wordt een nieuw computersysteem in Amerika in gebruik genomen. Het systeem moet het ‘terreurrisico’ van elke reiziger evalueren en opslaan.

Het terreurrisico van elke passagier wordt gemeten met verschillende gegevens van overheidsinstanties én met data van luchtvaartmaatschappijen.
Zo kan het systeem bijvoorbeeld zien dat jij als lunch twee broodjes met kaas hebt gehad op weg naar Miami. Ook je e-mailadres en creditcardgegevens zijn opvraagbaar.

De gegevens worden veertig jaar opgeslagen en zijn voor verschillende instanties toegankelijk. Behalve voor jou. Burgerrechtenorganisaties in de VS hebben kritiek op het nieuwe systeem. Ze zijn absoluut niet blij met dit computersysteem dat gewone mensenleven compleet op zijn kop kan zetten.

Bovendien kan het voor jou ook gevolgen hebben. Wanneer het systeem jou eruit pikt, kan je de toegang tot Amerika worden ontzegd.

Bron: NOS Headlines

 Quote

Acceptatie is niet passiviteit of een inactieve staat. Ik zeg niet dat je de wereld niet kunt veranderen, dingen rechtzetten, of kwaad vervangen door goed. Acceptatie is in feite, de eerste stap naar succesvolle actie. Als je een situatie niet helemaal precies accepteert zoals die is, zul je moeite hebben deze te veranderen. Sterker nog, als je een situatie niet helemaal accepteert zoals die is, zul je nooit echt weten of deze moet worden veranderd.
Peter McWilliams