Geen onderzoek tegen Volkert v/d Graaf

donderdag 7 september 2006 18:29 | Truthseeker | 2865 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Ondanks sterke aanwijzigingen dat Volkert van der Graaf niet alleen Pim Fortuyn maar ook milieuambtenaar Chris van der Werken heeft vermoord, wordt dat onderzoek niet heropend. Justitie-minister Piet Hein Donner ziet geen reden om het onderzoek naar de moord op Van der Werken te heropenen, zo liet hij weten in antwoord op schriftelijke vragen van LPF-Kamerlid Joost Eerdmans. Mochten er in de toekomst nieuwe feiten opduiken, dan is een vervolgonderzoek niet ondenkbaar, aldus Donner.

Twee maanden geleden legde De Telegraaf de hand op een geheim rapport van de Nationale Recherche uit 2003 met aanwijzigingen dat Van der Graaf in 1996 Van der Werken zou hebben vermoord. De twee waren in conflict geraakt over de uitvoering van een ammoniakreductieplan, en Van der Graaf zou hem bedreigd hebben. ''Ze moesten je doodmaken en ik zou daar ook wel bij willen helpen'', zei Van der Graaf volgens een getuige. Volgens een oud-huisbaas beschikte Volkert in 1996 over een vuurwapen. Daarnaast staat in het rapport dat Van der Graaf geen sluitend alibi heeft voor de dag van de moord. Ook werd ten tijde van de moord een rode Opel bij de plaats van de moord gezien. Van der Graaf reed in die tijd in een rode Opel.

Bron: Dagblad Metro - Fok

 Quote

“Naturally the common people don't want war; neither in Russia, nor in England, nor in America, nor in Germany. That is understood. But after all, it is the leaders of the country who determine policy, and it is always a simple matter to drag the people along, whether it is a democracy, or a fascist dictatorship, or a parliament, or a communist dictatorship. Voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is to tell them they are being attacked, and denounce the pacifists for”
Hermann Goering. Hitler's Reich-Marshall at the Nuremburg Trails after WWII