Geen onderzoek tegen Volkert v/d Graaf

Thursday 7 September 2006 18:29 | Truthseeker | 2504 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Ondanks sterke aanwijzigingen dat Volkert van der Graaf niet alleen Pim Fortuyn maar ook milieuambtenaar Chris van der Werken heeft vermoord, wordt dat onderzoek niet heropend. Justitie-minister Piet Hein Donner ziet geen reden om het onderzoek naar de moord op Van der Werken te heropenen, zo liet hij weten in antwoord op schriftelijke vragen van LPF-Kamerlid Joost Eerdmans. Mochten er in de toekomst nieuwe feiten opduiken, dan is een vervolgonderzoek niet ondenkbaar, aldus Donner.

Twee maanden geleden legde De Telegraaf de hand op een geheim rapport van de Nationale Recherche uit 2003 met aanwijzigingen dat Van der Graaf in 1996 Van der Werken zou hebben vermoord. De twee waren in conflict geraakt over de uitvoering van een ammoniakreductieplan, en Van der Graaf zou hem bedreigd hebben. ''Ze moesten je doodmaken en ik zou daar ook wel bij willen helpen'', zei Van der Graaf volgens een getuige. Volgens een oud-huisbaas beschikte Volkert in 1996 over een vuurwapen. Daarnaast staat in het rapport dat Van der Graaf geen sluitend alibi heeft voor de dag van de moord. Ook werd ten tijde van de moord een rode Opel bij de plaats van de moord gezien. Van der Graaf reed in die tijd in een rode Opel.

Bron: Dagblad Metro - Fok

 Quote

A human being is part of a whole, called by us the Universe, a part limited in time and space. He experiences himself, his thoughts and feelings, as something separated from the rest--a kind of optical delusion of his consciousness. This delusion is a kind of prison for us, restricting us to our personal desires and to affection for a few persons nearest us. Our task must be to free ourselves from this prison by widening our circles of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature in its beauty.