'Nederlandse militairen in Uzuzgan zijn te onervaren'

dinsdag 11 april 2006 18:36 | Truthseeker | 2599 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Het ontbreekt een groot deel van de militairen die naar Afghanistan zullen worden uitgezonden aan ervaring en goede voorbereiding. Dat zegt één van de twee militairen die heeft geweigerd mee te gaan op de missie naar de Afghaanse provincie Uruzgan deze week in Vrij Nederland.

Een 'kippenhok' en 'een groepje hangjongeren', zo typeert de soldaat zijn peloton. "Mijn peloton bestaat voor het grootste deel uit jongens van een jaar of negentien, die net van de basisopleiding soldaat komen en nauwelijks weten hoe ze hun mitrailleur moeten vasthouden", aldus de dienstweigeraar.

Volgens de militair is er te laat begonnen met de voorbereidingen. Zo zouden de wapens straks in Uruzgan nog ingeschoten moeten worden. "Dat zal straks ter plekke in het missiegebied moeten gebeuren. Ook de test, die ieder peloton moet afleggen voordat het op uitzending gaat, hebben we echt met de hakken over de sloot gehaald", zo stelt hij.

Ook de opmerking van minister Kamp dat de best getrainde militairen naar Uruzgan zouden gaan, is bij de weigeraar verkeerd gevallen. "Maar dat zijn wij toch, dacht ik. Dat moet een grapje zijn".

Bron: Nu
Externe link: http://www.nu.nl

 Quote

Kan het denken zichzelf leeg houden? Op dat moment, dan is er die energie. Je hoeft er niet eens om te vragen. Wanneer er ruimte is, is er leegte en daarom kan het vol energie zijn. Dus in rein maken, in het beëindigen van de dingen van het huis, van verdriet, kan het denken helemaal leeg zijn, zonder motivatie, zonder verlangen? Terwijl je hieraan werkt, het huis schoon houdt, komen andere dingen vanzelf. Jij bent niet degene die de aarde daarvoor bewerkt. Dat is meditatie.
Krishnamurti