Poetin haalt uit naar `zeer gevaarlijk` Amerika

Za 10 Februari 2007 19:22 | Truthseeker | 5497 keer bekeken | 4 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
In een ongekende tirade tegen Amerika heeft de Russische president Vladimir Poetin de wereld gewaarschuwd voor het 'bijna ongebreidelde' gebruik van Amerikaanse militaire macht wereldwijd.

Poetin sprak zaterdag op een internationale veiligheidsconferentie in München. De manier waarop de Verenigde Staten internationaal optreden is volgens Poetin 'zeer gevaarlijk', en leidt tot een nucleaire wapenwedloop met steeds meer naties die zich willen beschermen tegen de Amerikaanse militaire overmacht.

Hypermacht
'De wereld is getuige van een bijna ongebreideld gebruik van militaire hypermacht in internationale betrekkingen,' aldus Poetin, 'één land, de Verenigde Staten, heeft vrijwel alle grenzen met voeten getreden. Dat is heel gevaarlijk. Niemand voelt zich meer veilig, want niemand kan zich nog beroepen op internationaal recht. Daarom proberen ze allemaal nucleaire wapens te bemachtigen.'

Het is voor het eerst dat Rusland in zulke harde bewoordingen de Verenigde Staten terechtwijst. De tirade van Poetin was des te opmerkeljker omdat onder de aanwezigen ook de Iraanse nucleaire onderhandelaar Ali Larijani was.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel wees Larijani en de andere genodigden er in haar openingstoespraak nogmaals op dat er voor Iran geen andere weg open staat dan volledige openheid over het nucleaire programma.

Bron: Elsevier, Reuters

Reacties

  Gates: 1 koude oorlog was genoeg

  Zo 11 Februari 2007 14:19 | Frank |

  De Amerikaanse minister van Defensie Robert Gates heeft terughoudend gereageerd op de felle kritiek van de Russische president Poetin op Washington. In harde bewoordingen beschuldigde Poetin de Amerikanen van het aanzetten tot oorlogen en het "bijna onbeheerst gebruik van militaire middelen". Alleen de VN, en niet de NAVO kan volgens Poetin legitiem besluiten in te grijpen in crisisgebieden.


  Het Witte Huis liet eerder weten "verbaasd en teleurgesteld" te zijn over Poetins kritiek. Vandaag zei minister Gates dat Poetins speech hem aan de Koude Oorlog deed denken. "Maar het is tijd om verder te gaan. Rusland is een partner."

  De NAVO-landen moeten samenwerken met Rusland als het om internationale veiligheid gaat. "We hebben allemaal met dezelfde problemen en uitdagingen te maken. Die moeten we samen met andere landen aanpakken, ook met Rusland. "Eén koude oorlog was genoeg."


  Duitsland heeft zowel met Moskou als Washington een hechte band. Bondskanselier Merkel leek gisteren ontstemd door Poetins harde toon. Maar Steinmeier haalde vandaag ook uit naar Washington. "Velen in de Verenigde Staten leren momenteel dat democratie niet met geweld kan worden opgelegd."


  Bron: https://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2007/2/11/110207_gates.html" target="_blank">NOS


  Eindelijk komen de 'guts' boven!

  Zo 11 Februari 2007 23:30 | San |

   


  Er kwam meteen een glimlach op m'n gezicht toen ik las hoe Poetin fel afgaf op
  het land dat de 'war on terror' inluidde ipv aan te vechten (al vernomen hoe ze gaan snoeien in de gezondheidszorg daar om de troepen te verstevigen in Irak en getver daar is sowieso al geen zorgstelsel zoals bij ons!) De US heeft de mondiale samenleving inderdaad in haar greep, sinds 9/11 leven we in een staat van  'martial law' , zijn we gevangenen van onze eigen planeet en ondertussen worden wij 'dom' gehouden of dat trachten ze althans! Gelukkig lukt dat niet, want wij worden 'wakker' mensen... De globalisering, de Bilderbergerskliek, illuminati, ze zijn al jaren bezig om de macht te centraliseren en paniek te zaaien. De 'war on terror' was een slag in het gezicht van de Amerikaanse burger en heeft zich als een Mexican wave verspreid tot hier. De Europese unie breidt verder uit, maar moet machteloos toezien hoe de US overal haar voeten aan veegt. Wij moeten het Kyoto-akkoord strikt opvolgen, wétende dat de US dat verdrag zelfs nooit ondertekend heeft! Amerika is en blijft de grootste vervuilen wereldwijd. Al het geld wordt besteed aan bewapening en een pseudo-anti terreur oorlog. De olie-industrie en wapenhandel in het M-O is de twistappel van veel leed, een succesverhaal voor de G-8 (lees illuminati) die zo het monopolie houden, terwijl wij allemaal ondertussen weten dat de US toegang heeft tot geavanceerde goedkopere en gezonde energie, maar die niet wil liberaliseren. Wij pleiten voor een 'disclosure' , samen met zoveel andere wereldburgers. Free energy is een feit en kan en moet aangewend worden! Voor de US ons naar Mars in een autarkie gaat plaatsen, moeten wij ervoor zorgen dat de mensheid geen slaaf van een politiestaat wordt (wat al aan de gang is remember)


  Ik hoop werkelijk dat iemand als die Amerikaanse senator en presidentskandidaat Barack Obama integer is in zijn uitspraken en intenties en het roer zal kunnen omslaan, moest deze democraat verkozen worden in 2008! Zijn plannen om Amerikaanse troepen terug te trekken uit Irak zal het hele Midden-Oosten destabiliseren, meent de Australische conservatieve regeringsleider volgens de krant Sydney Morning Herald, wat weeral bewijst dat de Aussiest pro-Amerikaans blijven en dus al even erg zijn als de Britten in feite.

  Een overwinning voor Obama zou rampzalig zijn voor de oorlog tegen het terrorisme, klinkt het zeer negatief. Natuurlijk! Dan wordt het 'master plan'  geboycot.
  Ik zie het nog gebeuren dat de Chinezen aan WO III beginnen en dat de Russen hun kant gaan kiezen en dan zitten wij , ja wij er weer tussenin...


  Volgende stukje las ik vandaag in de Telegraaf:


  Ik sta hier voor u vandaag om mijn kandidatuur voor het presidentschap van de Verenigde Staten in 2008 bekend te maken”, zei Obama tegen een uitzinnige menigte die zijn naam scandeerde in de vrieskou. Obama zei dat hij de VS na twee regeerperiodes van president George Bush weer op het juiste spoor wil brengen en het land weer sociaal wil maken. Ook zei hij een einde te willen maken aan het cynisme en de bittere tegenstellingen tussen Democraten en Republikeinen in de politiek.. „Laten we aan het werk gaan!”, zei Obama.


  We kunnen enkel maar hopen dat er nog veel meer hooggeplaatsen de guts gaan hebben om het huidige bewind alvast in woorden neer te halen, want Bush heeft van het politiek wereldtoneel een serieus drama gemaakt.


  Groetjes


  San  the Selling of American Empire

  Ma 12 Februari 2007 00:44 | Frank |

  Ik denk dat de schuld niet alleen bij Bush ligt, maar bij de marionetspelers die hem besturen. Het is natuurlijk te bekrompen om te denken dat Bush het allemaal alleen bedenkt.


  http://video.google.com/googleplayer.swf?docId=-5076711605884983420" width="425" height="350" type="application/x-shockwave-flash">
  The Bush robot (humor) not so far from the truth
  maar zonder gein Karl Rove is degene die bush echt bestuurd.


  "Haviken als https://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Perle" target="_blank">Richard Perle (invloedrijke ideoloog en topfunctionaris in het ministerie van Defensie) en Paul https://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Wolfowitz" target="_blank">Wolfowitz (onderminister van Defensie en bekend geworden door de Wolfowitz doctrine) hebben niet alleen een roadmap voor het Midden-Oosten, ze hebben een roadmap voor de hele wereld. Ze vinden echt dat de hele wereld een uitvergroting moet worden van Amerika. En iedereen moet daar dan maar blij mee zijn."

  Dat klinkt heel eng, maar wordt de soep wel zo heet gegeten als die wordt opgediend?  "ik zeg er wel altijd bij dat mensen als Perle, Wolfowitz, https://en.wikipedia.org/wiki/Dick_Cheney" target="_blank">Cheney en https://nl.wikipedia.org/wiki/Donald_Rumsfeld" target="_blank">Rumsfeld het ene Amerika vertegenwoordigen. Er is ook een ander, veel gematigder Amerika. Uiteindelijk heeft maar 51% van degene die zijn gaan stemmen op Bush gestemd. De andere 49% van de Amerikanen, die zijn gaan stemmen, moet helemaal niets hebben van Bush en zijn conservatief-christelijke achterban, alleen horen we daar op dit moment niet zo veel van."


  Zelden was de top van het Amerikaans bedrijfsleven zo aanwezig in het Witte Huis als in de afgelopen 7 jaar.


  Dus ik denk dat het veelal zal liggen aan de achterban die Obama gaat kiezen als hij president mocht worden van de Verenigde Staten. Ikzelf denk dat er alles aan gedaan zal worden om hillary in het zadel te heffen.


  http://video.google.com/googleplayer.swf?docId=3320922145165829917" type="application/x-shockwave-flash" flashvars=""> 
  Hijacking Catastrophe 9-11, Fear & the Selling of American Empire


  Robert de Niro wil trilogie over Koude Oorlog

  Ma 12 Februari 2007 01:56 | Frank |

  Robert de Niro wil een filmtrilogie maken over de Koude Oorlog. De filmmaker is gefascineerd door de wapenwedloop tussen het Westen en het Oostblok.


  Robert de Niro wil een filmtrilogie maken over de Koude Oorlog. De 63-jarige filmmaker is sinds zijn jeugd gefascineerd door de wapenwedloop tussen het Westen en het Oostblok. Het eerste deel, 'The good shepherd', heeft hij al af. De film dingt mee naar een Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn, waar De Niro dit weekeinde aanwezig is.

  'The good shepherd', met Matt Damon en Angelina Jolie in de hoofdrollen, gaat over de oprichting in 1947 van de meest beruchte inlichtingendienst ter wereld, de CIA. Als er een vervolg komt, zei De Niro zaterdag tijdens een persconferentie in de Duitse hoofdstad, gaat het verhaal verder in 1961. Toen werd de Berlijnse muur opgericht. Het tweede deel eindigt dan met de val van de muur in 1989. Het derde deel speelt van 1989 tot het heden.

  De Niro, geboren in 1943, weigerde aan de pers toe te geven dat zijn film en eventuele vervolgen bedoeld zijn als kritiek op de CIA. "Ik laat alleen zien hoe het er werkelijk aan toe gaat", hield hij vol.

  De 57e editie van het Berlin International Film Festival duurt tot en met volgende week zondag. 'The good shepherd' draait vanaf woensdag in de Nederlandse bioscopen.