Functionarissen van het Pentagon logen over ramp 9/11

Do 3 Augustus 2006 12:45 | Truthseeker | 5724 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

WASHINGTON - Functionarissen van het Pentagon hebben tijdens hoorzittingen over de ramp op 11 september 2001 gelogen. Dit constateert de Amerikaanse commissie die de aanslagen in de Verenigde Staten heeft onderzocht. Er lopen nu twee onderzoeken naar de vraag of zij de commissie en het publiek moedwillig hebben misleid.

Dat berichtte The Washington Post gisteren. De commissieleden hebben overwogen hun twijfels kenbaar te maken aan het ministerie van Justitie, dat dan moest bepalen of er reden was voor strafrechtelijke vervolging. In plaats daarvan hebben zij de zaak overgelaten aan de inspecteurs-generaal van de ministeries van Defensie en Transport.

De functionarissen van het Pentagon zeiden steevast dat de strijdkrachten snel hadden gereageerd op de kapingen van vier vliegtuigen op 11 september 2001. Pas nadat de commissie met behulp van dwangbevelen relevante documenten en bandopnamen had verkregen, kwamen zij hierop terug. Zo bleek achteraf dat het Pentagon nooit de gekaapte vliegtuigen in het vizier heeft gehad. De luchtverdediging liep juist de hele ochtend van 11 september achter de feiten aan.

Onbegrip

Zo probeerde het Pentagon-onderdeel Norad vlucht 11 van American Airlines te volgen, lang nadat het toestel zich in het Wereldhandelscentrum in New York had geboord. De kaping van vlucht 93 van United Airlines kwam pas aan het licht toen het vliegtuig al was neergestort in Pennsylvania. Volgens de Republikeinse commissievoorzitter Thomas Kean begrijpen hij en zijn collega’s niet waarom er vanuit het Pentagon zulke tegenstrijdige verklaringen kwamen. „Het was zo ver bezijden de waarheid.“ ANP

http://www.pzc.nl/internationaal/buitenland/article546100.ece

 

 

Bron: Provinciale Zeeuwse Courant