Engelse bewakingscameras voorzien van luidsprekers

Ma 18 September 2006 13:04 | Truthseeker | 3348 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Het Verenigd Koninkrijk zet beveiligingscamera's in met luidsprekers. Asocialen die zich misdragen kunnen zo direct worden toegesproken door de autoriteiten.

In Middlesbrough zijn inmiddels bij wijze van experiment zeven van de 158 camera's voorzien van luidsprekers, zo schrijft de Daily Mail. De proef wordt nu al een succes genoemd. "Het is een heel verschil om te weten dat je bekeken wordt maar dan ook nog eens luid wordt toegesproken", weet Jack Bonner die de proef begeleidt. "De meeste mensen schamen zich zo wanneer zij toegesproken worden, dat zij direct stilletjes afdruipen."

Burgemeester Ray Mallon van Middlesbrough heeft het systeem in huis gehaald. Mallon werd eerder Robocop genoemd, omdat hij een zogeheten zero tolerance-beleid introduceerde in Middlesbrough. De burgemeester verwacht niet alleen een fikse daling in het aantal gevallen van asociaal gedrag, maar ook in het aantal geweldsdelicten. Volgens de Daily Mail hebben de bewakers die de camera's bedienen duidelijke instructies gekregen over wat is toegestaan. Zo is 'Oi you, stop that' niet toegestaan.

Bron: Webwereld