Raadsleden via pc van burgemeester zwartgemaakt

Di 22 Augustus 2006 09:35 | Truthseeker | 2958 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

RAALTE - Burgemeester Alex Bolhuis uit Raalte is in de problemen geraakt, nu blijkt dat via zijn privécomputer allerlei beledigingen over gemeenteraadsleden op het internet zijn geplaatst.

Raadsleden van de gemeente werden onder meer 'kleine kinderen' genoemd. Onder namen als Peter, Lex, Emma en Frank werden via de pc van burgemeester Alex Bolhuis, afgelopen weken zeker zes berichten geplaatst op de website Raoltenet, een website over Raalte. In de berichten werd telkens over de lokale politici geschamperd. Zo zou een raadslid door zijn vrouw worden 'gestuurd'. Ook zouden raadsleden 'klagers' zijn. Onder het pseudoniem Emma werd een bericht geplaatst dat de gemeente wel eens een dienstwoning voor de burgervader mocht kopen.

De burgemeester kwam vorige week als de mogelijke auteur in beeld, toen hij onder eigen naam een reactie stuurde naar dezelfde website. Direct bleek dat dit bericht was verstuurd vanaf dezelfde computer als de eerdere beledigingen, namelijk vanaf Bolhuis' privéadres in Epe.

Spoeddebat
De pas in het najaar aangetreden burgemeester Bolhuis, ontkent zelf de berichten te hebben geplaatst. Over zijn lot heeft de gemeenteraad in Raalte inmiddels een spoeddebat ingelast. Maar weinig raadsleden geloven dat hij niet de afzender was, zoals hij zelf zegt. Zij eisen nu duidelijkheid

 

 

Bron: Telegraaf

Reacties

  Vertrouwen burgemeester opgezegd na beledigende mail

  Vr 25 Augustus 2006 00:00 | Truthseeker |

  Vertrouwen burgemeester opgezegd na beledigende mail

  Uitgegeven: 25 augustus 2006 07:58
  Laatst gewijzigd: 25 augustus 2006 08:48

  AMSTERDAM - De gemeenteraad van het Overijsselse Raalte heeft donderdag het vertrouwen opgezegd in burgemeester Alex Bolhuis. Bolhuis kwam onder vuur te liggen nadat vanaf zijn thuiscomputer laatdunkende opmerkingen waren verstuurd over gemeenteraadsleden. De raadsleden werden onder meer 'kleine kinderen' genoemd.

  De raad gaat met de commissaris van de koningin praten over het functioneren van Bolhuis. Voorlopig blijft de burgemeester wel gewoon aan het werk, meldt de gemeente vrijdag.


  Beledigingen

  Op de site Roalte.net zijn de afgelopen weken beledigende opmerkingen geplaatst over gemeenteraadsleden. Onderzoek wees uit dat deze berichten verstuurd zijn vanaf de thuiscomputer van de burgemeester.

  Die verklaarde donderdagavond, tijdens een speciale raadsvergadering over de kwestie, dat hij weet wie de verzender is, maar dat hij het niet zelf is geweest. Hij betreurt dat de berichten zijn verstuurd, maar dat zowel hij als zijn vrouw daarmee niets te maken hebben. De naam van degene die het wel heeft gedaan, wil hij niet noemen. Daarop zegde de gemeenteraad het vertrouwen in hem op.


  https://www.nu.nl" target="_blank">www.nu.nl