Mat Herben heeft vragen over 9/11

Do 31 Augustus 2006 10:12 | Truthseeker | 4693 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Morgen komt de Nederlandse dvd-versie van ‘Loose Change’op de markt. De Documentaire zet vraagtekens bij 9/11.

De documentaire word ingeleid door onder meer politicus Mat Herben, defensiespecialist.

Een van de punten uit de documentaire is het ontbreken van grote wrakstukken van het vliegtuig dat in het Pentagon vloog. “Soms kunnen je ogen je bedriegen. Het is onvoldoende aangetoond dat in het Pentagon echt hetzelfde is gebeurd als in het WTC”. zegt Herben, doelend op de aanwezigheid van een vliegtuig. “Er is meer bewijsmateriaal nodig zoals de resten van het vliegtuig.” Een compleet vliegtuig kan nu eenmaal niet verdampen. En zeker motorresten moeten terug te vinden zijn. “Er moeten wrakstukken getoond kunnen worden. Als dat niet gebeurd, roep je onnodig vragen op. Hoe valt te verklaren dat er geen spoor is van de vleugels van het vliegtuig?”, vraagt de politicus in de film.

Op vrijgegeven beelden van de explosie is het vliegtuig niet te zien. Herben: “Het publieke belang vereist dat je die naderingsvlucht laat zien. Die beelden moet je tonen. Als die beelden bestaan ben je als overheid wel erg dom bezig door ze niet te laten zien. Of je hebt werkelijk iets te verbergen.”

Herben verblijft momenteel in de VS en heeft aangekondigd vragen te stellen over 9/11 aan congresleden.

Bron: Dagblad Metro

Reacties

  MAT HERBEN SCHAART ZICH ACHTER 'KOMPLOTDENKERS'

  Do 31 Augustus 2006 00:00 | Truthseeker |
  MAT HERBEN SCHAART ZICH ACHTER 'KOMPLOTDENKERS'

  Je kom erop wachten: de beweging van de '9/11-ontkenners' heeft inmiddels zo'n vlucht genomen, dat opportunistische politici er electoraal gewin in beginnen te zien. Als eerste 'gevestigde' politicus omarmt Mat Herben nu de beweging, zo blijkt uit een stuk in de Metro van vandaag. Herben blijkt een rol te spelen in de Nederlandse editie van de documentaire Loose Change die de theorie uitdiept dat de Amerikaanse regering zelf achter de aanslagen zit van 11 september 2001.

  Een cruciaal moment voor de beweging is 10 september als Zembla met een uitzending over de materie komt. Zal Zembla net als eerder HP/de Tijd de 'complottisten' belachelijk proberen te maken, in opdracht van de gevestigde orde? Of wordt het een eerlijk programma waarin beide richtingen objectief tegemoet worden getreden en de feiten mogen spreken? Interessant is dat de maker van de Zembla-docu Kees Schaap eerder fel protersteerde tegen media die hem 'een believer' (in de alternatieve theorieen) noemden.

  Naast Mat Herben lijkt ook er ook een politieke beweging te ontstaan rond de website ditkannietwaarzijn.nl. Op deze site is ook info te vinden over een groot 9/11 congres dat 16 september gaat plaatsvinden in de Jaarbeurs te Utrecht. Hier zal ondermeer de Duitse ex-minister en 'revisionist' Andreas von Bulow gaan spreken.

  Bron: Klokkenluideronline.nl