Wiet-lied ter ontspanning

Di 7 Februari 2006 15:46 | Truthseeker | 6282 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen

Ruige vent, die burgemeester van Maastricht. Zijn naam is Gerd Leers en hij vindt: “Minder kiddo’s aan de hasj, voel ik als mijn dure plicht.” Hij zegt het niet alleen, maar rapt deze woorden ook. Nou ja, hij probeert het.

Samen met de Limburgse punkers De Heideroosjes heeft de burgemeester het nummer ‘Da’s Toch Dope Man!’ opgenomen en vandaag werd het resultaat gepresenteerd in Maastricht. In het nummer levert de burgervader samen met de punkers kritiek op het Nederlandse softdrugsbeleid.

De verkoop van wiet wordt op dit moment gedoogd, maar coffeeshops mogen het groene gras niet telen. Dat is hypocriet, vindt Leers, en om de illegale wietteelt en handel aan te pakken (en dat wil Leers heel graag) moet daar een oplossing voor worden gevonden: dat betekent óf drugs verbieden, óf de teelt van wiet onder streng toezicht toestaan.

Donderdag is er in de Tweede Kamer een hoorzitting over deze zogenoemde achterdeurproblematiek. Om alvast in de stemming te komen, kun je hier ‘Da’s Toch Dope Man!’ downloaden.

Bron: NOS