Personeel Schiphol huiverig voor bodyscan

woensdag 19 april 2006 11:03 | Truthseeker | 8088 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Onder personeel van Schiphol is commotie ontstaan over een proef met een bodyscan die dwars door kleding heenkijkt. Op de scans is zo perfect te zien hoe iemands lichaam er uit ziet. De luchthavendirectie voert ter geruststelling aan dat de scans niet reproduceerbaar zijn en direct worden vernietigd. Bovendien kunnen de mensen die de apparatuur bedienen niet het gezicht zien van de gescande. De bodyscan zorgt ook niet voor ongezonde straling, wat velen wel vrezen.

Voordeel is dat mensen niet meer handmatig gefouilleerd hoeven te worden. De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers wil dat na eventuele invoering van de scan niet meer met de hand wordt gefouilleerd, omdat daarover de meeste irritaties bestaan. Als de proef slaagt wordt het in mei ook ingevoerd voor passagiers.Een bodyscan dwars door de kleding heen.

Bron: Telegraaf / Fok

 Quote

The most beautiful thing we can experience is the mysterious. It is the source of all true art and all science. He to whom this emotion is a stranger, who can no longer pause to wonder and stand rapt in awe, is as good as dead: his eyes are closed.
Albert Einstein