VS geven controle over het internet op

Di 1 Augustus 2006 15:40 | Truthseeker | 3182 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

De Amerikaanse overheid heeft toegegeven dat het niet zijn positie kan volhouden als de enige autoriteit die de controle heeft over het internet. De VS - en specifiek het Amerikaanse leger - zijn de grondleggers van het internet en sinds 1998 de enige beheerder. De Amerikaans overheid heeft nu geaccepteerd dat het zijn controle over het internet moet afgeven aan de non-profit organisatie ICANN.

Maar we moeten ook weer niet te vroeg juichen. Assistent-staatssecretaris John Kneuer, de politicus die gaat over dit soort beslissingen, heeft duidelijk aangegeven dat de VS nog steeds de leiding willen houden over de rootservers van het internet, in ieder geval op de middellange termijn.

 

 

Bron: The Register / pcmweb

Reacties

  Ja Ja Bla

  Di 1 Augustus 2006 00:00 | Frank |

  Ik denk dat je dan moet lezen....

  V.S. Hebben totale controle op internet.
  De Amerikaanse overheid heeft toegegeven dat het niet zijn positie gaat opgeven als de enige autoriteit die de controle heeft over het internet. De VS - en specifiek het Amerikaanse leger - zijn de grondleggers van het internet en sinds 1998 de enige beheerder. De Amerikaans overheid wekt nu de schijn dat het geaccepteerd heeft dat het zijn controle over het internet moet afgeven aan de non-profit organisatie ICANN. <let op non-profit  daarmee de schijn gewekt dat niemand er iets aan verdiend>


  Maar we moeten ook weer niet te vroeg juichen. Assistent-staatssecretaris John Kneuer, de politicus die gaat over dit soort beslissingen, heeft duidelijk aangegeven dat de VS nog steeds de leiding willen houden over de rootservers van het internet, * in ieder geval op de middellange termijn.


  (voor de mensen die niet weten wat dat zijn. Rootservers, daar gaat alle data doorheen van zo'n beetje elke computer in de wereld) Een DNS root server is een DNS server die de requests voor TLD's beantwoordt. Kortom een telefoonboek met alle nummers van elke computer in de wereld.