Pamela Hemelrijk Ontslagen bij Dagblad Metro

Wo 22 November 2006 15:15 | Truthseeker | 6594 keer bekeken | 3 reacties | 0 x aanbevolen

Pamela Exit.

Pamela Hemelrijk 22 november 2006.

Het lijkt wel of het mijn noodlot is dat ik altijd uitgerekend op verkiezingsdag door mijn bazen aan de dijk word gezet.

De eerste aangetekende brief van het Algemeen Dagblad (met de sommatie om mijn geweigerde column van Theo zijn site af te halen – of anders!) plofte op 15 mei 2002 op de mat. En nu heeft de Metro ook al de Dag Van De Democratie uitgekozen om de samenwerking met mij op te zeggen "vanwege een inhoudelijke koerswijziging van de krant". Welk een fraaie symboliek! Het lijkt wel een stuiversroman.

Ik voelde de bui al maanden hangen, en het is bijna een opluchting dat de hoofdredactie eindelijk open kaart speelt. De "koerswijziging" waar ze vermoedelijk op doelen diende zich al aan in de editie van afgelopen dinsdag, met drie knalrooie advertenties ("Stem PvdA!") op de voorpagina, een hoofdartikel getiteld "Balkenende exit", en een vette kop over twee pagina's: "Wie niet stemt, moet de komende vier jaar zijn bek houden". Ik zal de koerswijziging met belangstelling blijven volgen, en troost mijzelve met de wetenschap dat ik geheel in de geest van ons Theo heb gehandeld, door alle ouderwetsche media tegen mij in het harnas te jagen. Daar mag ik best wel een beetje trots op zijn, vind ik zelf.

Ondertussen zijn er op internet waarachtig al sites die elkaar in de haren vliegen over de exclusieve rechten op mijn proza. Jammer dat er in de underground press geen droog brood te verdienen valt. Anders had ik ze tegen elkaar op kunnen laten bieden. Nu ziet het er toch naar uit dat ik een ander vak zal moeten kiezen, op mijn ouwe dag. Suggesties zijn welkom.

 


En ja hoor!!!!  De enige (Mainstream Media ) Journaliste die nog ergens voor opkwam ligt er nu ook uit. WALGELIJK! de waarheid mag duidelijk niet gezegt worden, dat blijkt maar weer.

Mevrouw Hemelrijk, Bedankt voor al uw geweldige columns en artikelen in Dagblad Metro. Ik zal ze missen!

Lees hieronder de laatste column die ze voor Dagblad Metro schreef (Gisteren)
Weer een ijzersterke:


21 november 2006
Creative writingCreative writing

Alles wat we voorgeschoteld krijgen van de politiek en de pers is fake. Nou ja, bijna alles dan. Ik kan daar zo mateloos neerslachtig van worden. Die nulliteit van een Remkes bijvoorbeeld, die met een “snoeihard plan van aanpak” komt aanzetten voor overlast veroorzakende hangjongeren, zoals hij die Marokkaanse jeugdbendes hardnekkig blijft noemen. Een heel nieuw wetsontwerp maar liefst! En dat allemaal om stoute jongeren een buurtverbod van drie maanden te kunnen opleggen.

Dàt zal helpen Remkes! Osdorp wordt geterroriseerd door een slordige 20 jeugdbendes, en volgens mij wonen die bendeleden ook allemaal in Osdorp. Correct me if I’m wrong. Is het werkelijk de bedoeling dat ze hun eigen buurt niet meer in mogen? Hoe moeten ze dan naar huis?

Niettemin wordt Remkes zijn zwakzinnige plan aan ons verkocht alsof het de Verlossing zelve is: “Vrees niet burgers! De overheid zit om de drommel niet stil, en werkt zich in het zweet om u tegen dat geteisem te beschermen! Niets is ons teveel voor de veiligheid!”

Alles is fictie wat je leest; het is om gek van te worden. Zelfs als ze een schokkend schandaal nodig hebben met het oog op de verkiezingen, dan knutselen ze het zelf met kunst en vliegwerk in elkaar; terwijl er toch genoeg èchte schokkende schandalen voor het oprapen liggen. (Martelingen met water en muziek, laat me niet lachen. Het lijkt Monty Python wel, waar de Spanish Inquisition ketters afranselde met zachte kussens. Zelfs bij ontgroeningen van het studentencorps gaat het nog heter toe. En in psychiatrische inrichtingen helemaal, waar patiënten gekneveld in isoleercellen zitten, en gereinigd worden met hogedrukspuiten. Maar daar liggen de media niet wakker van. Het zal ze een grote rotzorg zijn dat Defensie hier moordaanslagen pleegt op zijn eigen klokkenluiders, of dat VROM ons stelselmatig vergiftigt met arsenicum. Als die Irakese gevangenen maar niet natgesprenkeld worden, bij 50 graden in de schaduw.)

Alles is doorgestoken kaart wat je leest. Dat doorgeladen pistool dat Melkert zogenaamd in zijn brievenbus kreeg na de moord op Fortuyn, dat was ook je reinste zwendel, daar steek ik mijn hand voor in het vuur. Dat verhaal (ook uit de Volkskrant) kwam uit “bronnen binnen de PvdA”, en ik heb het, ondanks verwoede pogingen, nooit ergens bevestigd kunnen krijgen. Niet bij de Posterijen, niet bij het Forensisch Instituut, niet bij het OM, niet bij het ministerie van Justitie, niet bij het college van Procureurs-Generaal, en zelfs niet bij het campagneteam van de PvdA. “Geen commentaar” was overal mijn deel, want de zaak lag “supergevoelig”. Zelfs welk type pistool het was geweest heb ik niet kunnen achterhalen. Het is, voor zover ik kon nagaan, niet eens op DNA of vingerafdrukken onderzocht. (Al die kogelbrieven aan andere bekende Nederlanders zijn wel opgehelderd, met een klopjacht via Opsporing Verzocht en al. Alleen de afzender van Melkert zijn pakketje, die hebben ze gek genoeg nooit kunnen vinden. Terwijl een heel doorgeladen pistool toch meer aanknopingspunten biedt dan één stomme kogel.)

Die hele pistoolklucht is indertijd door spindoctors in scène gezet om ons in te prenten dat de kogel soms ook best wel eens van rechts komt, wat ik u brom. En bingo! De creative writer achter dat bericht was toevalligerwijs: Jan Hoedeman! Dezelfde verslaggever die nu het martelverhaal de wereld heeft ingeholpen. Krijg je eigenlijk betaald voor je diensten aan het campagneteam van De Partij, Hoedeman? Of doe je het voor niks en niemandal?

Pamela Hemelrijk in Metro, 21 november 2006

 

Bron: Het Vrije Volk

Reacties

  Kritiek

  Wo 22 November 2006 17:08 | Frank |

  Iemand die zulke scherpe artikelen kan schrijven vind wel een betere baan ergens anders. Op een plek waar ze meer respect krijgt voor haar kritiek. Daar draaide de journalistiek toch om, het geven van kritiek op de gevestigde orde, maar als die kritiek dan tegen de gevestigde orde gericht is dan word het 'persoonlijk''.


  Anders kan Pamela gewoon voor YaYaBLa ongecensureerd schrijven.


  Pamela Hemelrijk

  Wo 22 November 2006 17:22 | Truthseeker |

  Ja ik hoop dat ze snel weer ergens terecht komt, verdient ze echt! Maar dit is helaas niet de eerste keer. Ik hoop dat ze niet opgeeft! De Metro pak ik voortaan niet meer iniedergeval!..(niet dat ze daar van wakker liggen)....


  Het zou heel leuk zijn ja als ze op Yayabla zou plaatsen. 


   


  Pamela Hemelrijk naar rechter

  Ma 27 November 2006 10:00 | Truthseeker |

  Pamela Hemelrijk sleept Metro voor de rechter  (Novum) - Pamela Hemelrijk sleept gratis dagblad Metro voor de rechter. De 59-jarige columniste is door Metro aan de kant gezet. De krant streeft naar ''verjonging'', zegt hoofdredacteur Rutger Huizenga. "Ze heeft drie jaar voor ons geschreven. Dat is best lang voor een columnist."
  Hemelrijk, die bekend staat om haar scherpe stukken over politici en de multiculturele samenleving, heeft een andere verklaring. "Ik heb veel vijanden gemaakt en dat kan je wel eens opbreken." De Amsterdamse wordt bij het kort geding bijgestaan door advocaat Oscar Hammerstein. "Ik ga mijn huid duur verkopen."

  Na een aantal conflicten werd Hemelrijk in 2002 aan de kant gezet door het Algemeen Dagblad. Daarna schreef ze artikelen voor de website van filmmaker Theo van Gogh, die in 2004 werd vermoord.

  Bron: Trouw