Artsen Israel verdacht van illegale experimenten

Tuesday 24 October 2006 09:21 | Truthseeker | 2744 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

 
JERUZALEM - Zeker twaalf Israëlische artsen zouden illegale medische experimenten hebben uitgevoerd op honderden Israëlische bejaarden. Dat berichtten Israëlische media maandag. De medici zouden onder meer ten behoeve van wetenschappelijke artikelen testen hebben uitgevoerd op oudere patiënten, veelal zonder toestemming van de proefpersonen.


Het gaat om artsen uit een ziekenhuis in Rehovot en een geriatrische kliniek in Gedera. Twaalf van de deelnemers aan de experimenten, onder meer met medicijnen, zouden zijn overleden. Hun overlijden is daarna niet volgens de regels gemeld bij het ministerie van Volksgezondheid.

Bron: Trouw / Spits
Externe link: http://www.trouw.nl

 Quote

De kennelijke opluchting waarmee Paars ervan uitgaat dat de dader van de moord op Fortuyn een eenling is, zou het diepste wantrouwen moeten veroorzaken bij de jongens en meisjes van de pers. Maar de Nederlandse pers blinkt vooral uit in het aanschurken bij de macht, niet in machthebbers kritisch volgen. De moordenaar had één kogel over, gewoonte die alleen professionals zich eigen maken. Ik voorspel U dat 't hier niet om één gek gaat, maar om een complot, hoe paranoïde dat ook klinkt.'
Theo van Gogh