Israël gooide 1,2 miljoen clusterbommen

Wednesday 13 September 2006 19:41 | Truthseeker | 3847 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

De Israëlische strijdkrachten hebben tijdens de oorlog in juli en augustus in totaal ruim 1,2 miljoen clusterbommen afgeworpen boven Libanon. Dat berichtte het dagblad Haaretz woensdag op gezag van een legerofficier, die de manier waarop Israël oorlog voerde "krankzinnig en monsterlijk" noemde.

"We hebben hele dorpen bedekt met clusterbommen", zegt de anonieme officier in Haaretz. Andere militairen zeggen dat Israël ook fosforbommen hebben afgeschoten op bewoond gebied om branden veroorzaken. Volgens het Internationale Rode Kruis verbieden internationale regels het gebruik van fosforbommen tegen mensen.

Mensenrechtenorganisaties pleiten al geruime tijd voor een verbod op het gebruik van clusterbommen. De wapens zouden buitenproportionele schade veroorzaken en veel willekeurige slachtoffers maken. Ook ontstaan grote 'mijnenvelden' door niet ontplofte munitie. Het Israëlische leger stelt evenwel dat het geen 'verboden wapens' heeft gebruikt in Libanon.

Bron: Nieuwnieuws.nl

 Quote

Haatgevoelens verdwijnen nooit uit deze wereld door te haten, maar door lief te hebben; dit is een eeuwige waarheid. Overwin toorn door liefde, overwin het kwade door het goede. Overwin de vrek door te geven, overwin de leugenaar door waarachtigheid.
BOEDDHA