'Mabel legde vrienden zwijgen op'

Vr 14 April 2006 19:52 | Truthseeker | 5890 keer bekeken | 0 reacties | 2 x aanbevolen

De vriendenkring van Mabel Wisse Smit werd geacht te zwijgen over haar verleden toen ze wilde trouwen met prins Johan Friso. Dit zegt de journaliste Daniele Hooghiemstra, één van de beste vriendinnen van Mabel. Ze kent Mabel al sinds haar jeugd.

Johan Friso kende Mabel's verleden. Hooghiemstra vond dat het paar daar niet over mocht zwijgen. "Ik was een van de velen uit Mabel's omgeving die wisten dat het geen oppervlakkig zeilcontact was met Bruinsma. Het was een opvallend hechte kameraadschap", zo zegt ze. Van Mabel werd een staat van vlekkeloosheid verwacht. Al haar kennissen moesten de verhouding ontkennen. De hele omgeving rond Mabel moest meewerken met dit verhaal. "Kritiek is lastig als de troon op het spel staat. Er ontstaat een sfeer van: wie niet vóór is, is tegen".

In de week voor de onthullende uitzending van Peter R. De Vries, was het paar in moeilijkheden geraakt. Hooghiemstra had een absurde conversatie met het paar. 'Op een gegeven moment zei ik tegen Friso: "Wat denk je dat mijn moeder hier van vindt?" Waarop Friso verbouwereerd reageerde: "Jóuw moeder?" Enkele dagen later besloot het paar geen parlementaire toestemming te vragen voor het huwelijk. Hiermee verloren ze hun rechten op de troon.

Bron: De Volkskrant - Fok!