Rechter verbiedt kwetsende teksten over agenten

Do 21 September 2006 18:37 | Truthseeker | 4128 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

De voorzieningenrechten in Utrecht heeft de eigenaar van een website opgedragen teksten over twee politieagenten van zijn site te verwijderen. De man, H. Ronner uit Montfoort, had volgens de rechter kwetsende teksten op zijn website staan. Het kort geding was aangespannen door de betrokken agenten en hun werkgever.

De zoon van Ronner was vier jaar geleden betrokken bij een verkeersongeluk. Ronner beweert dat de twee agenten vervolgens een 'leugenachtig en misleidend' proces-verbaal op hebben gesteld. Ook een onderzoek van het Bureau Integriteit van de politie was in zijn ogen niet deugdelijk. Uit frustratie plaatste Ronner daarom alle verbalen en onderzoeken op zijn website.

De rechter was het met Ronner eens dat die het recht heeft de politie kritisch te volgen. In de veroordeling staat daarom niet dat de website ontoegankelijk gemaakt moet worden. Wel oordeelde de rechter dat benamingen als 'boeven, corruptie en fraudeurs' onnodig grievend zijn en daarmee maatschappelijk onaanvaardbaar. Voor elke dag dat Ronner de uitspraken op zijn site laat staan moet hij dwangsom van 1000 euro betalen.

 

Bron: ANP - Fok!