Het rondje om de kerk van het Europarlement (Handtekeningenactie)

Vr 15 September 2006 18:35 | Truthseeker | 3220 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

“Zoals de meesten bekend bestaat binnen het Europees parlement een ingeburgerd gebruik als gevolg waarvan één maal per maand het volledige Europese parlement met alle medewerkers en een bijna complete kantoorinventaris voor enkele dagen verhuist van Brussel naar Straatsburg. De enige reden hierachter is dat Frankrijk dit zo graag wil. 99% van de rekening - op jaarbasis ongeveer 200 miljoen euro - wordt toch betaald door de andere aangesloten landen. Thans hebben een aantal europarlementsleden van verschillende partijen en uit verschillende landen een actie op touw gezet om aan deze belachelijke geldverspilling een eind te maken. Zij hebben hiervoor één miljoen handtekeningen nodig zodat dit onderwerp op de agenda van de Europese commissie kan worden gezet. Binnen 2 dagen zijn er een kleine 25000 handtekeningen binnen maar dit moeten er dus één miljoen worden. Surf daarom naar: www.oneseat.eu en zet je handtekening zodat we met zijn allen een eind maken aan deze waanzinnige geldverspilling!!”

Dus: http://www.oneseat.eu en do your thing.

update 16/06/2006: het mocht niet baten, ondanks 581991 (16/06/2006 13:58) electronische handtekeningen wordt de geldverspilling gewoon voortgezet. Alsof wij iets te zeggen hebben over ons geld.

update 12/09/2006: Dit (lees verder) kwam laatst over de mail binnen. Nog een paar handtekeningetjes en we zijn er...
’Hallo!

U ontvangt deze e-mail omdat u één van de meer dan 970.000 Europese burgers bent die http://www.oneseat.eu ondertekend hebben. De website kende een fantastische response over heel Europa en de kwestie werd breed behandeld in de pers en op blogs. Burgers van alle 25 landen van de EU hebben ondertekend. Ik heb bovendien duizenden aanmoedigingen per e-mail ontvangen.
Hartelijk dank daarvoor! Het toont aan dat de kwestie van de zetel van het Europees Parlement echt iets waarmee vele Europeanen bezig zijn. Wij zijn nu zeer dicht bij het bereiken van het doel van één miljoen handtekeningen maar er is nog heel wat werk te doen. Daarom vraag ik u vriendelijk om http://www.oneseat.eu naar al uw vrienden, familie en collega’s te sturen en hen te vragen om deze ook te ondertekenen. Als iedereen erin slaagt om één extra handtekening te krijgen, zal ons doel gemakkelijk bereikt worden en kunnen we de kwestie aan Commissaris Wallström voorleggen zodra de Commissie na de de zomeronderbreking zijn werkzaamheden hervat.
Hierbij dank ik iedereen van harte !

Cecilia Malmström
Lid van het Europees Parlement

PS: Dit is het enige bericht dat u zult ontvangen behalve de melding wanneer wij één miljoen handtekeningen bereikt hebben.

Bij http://www.oneseat.eu kunt u banners downloaden die u op uw websites, blogs en e-mail kunt plaatsen.’

Bron: Zapruder