Echt nieuws over onze jongens in Irak haalt de krant niet.

Vr 16 Februari 2007 13:18 | Truthseeker | 3674 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

door Pamela Hemelrijk.

Zes Irakese burgers gedood door Nederlandse militairen.

Dat de mainstream media er niet op uit zijn om ons te informeren, maar om met kunst en vliegwerk de publieke opinie te manipuleren, dat wist ik al. Maar afgelopen zondag werd het wettig en overtuigend bewijs weer eens definitief geleverd.

Zembla, dat zo langzamerhand in zijn eentje de eer van de journalistiek nog hoog houdt (ik zeg niet graag iets aardigs over de VARA, maar there it is), kwam zondag met het nieuws dat onze militairen in Irak sinds 2003 maar liefst zes burgers hebben doodgeschoten.
De triggerhappy daders beweren dat die burgers zich verdacht gedroegen bij een checkpoint, of explosieven in hun auto hadden, of zelf het vuur op onze jongens geopend hadden, en daar heeft het OM genoegen mee genomen. De boel is geseponeerd. Nederlandse militairen kunnen sowieso niet meer als verdachte worden gehoord, sinds de rechtszaak tegen Eric O. Dus ze gaan per definitie vrijuit, wat ze ook doen. Hun rechtspositie is nu veel sterker dan die van de voorbijgangers die zij neermaaien. Zoals een officier van justitie het in de uitzending uitdrukte: “Het is een kwestie van vertrouwen. We hebben het hier per slot niet over misdadigers, maar over goedgetrainde soldaten, die daar met gevaar voor eigen leven de vrede handhaven".

Zembla was minder goedgelovig, en nam de moeite om de rapporten van Irakese onderzoeksrechters te raadplegen. Daaruit bleek dat er in de doorzeefde auto’s geen kruitsporen waren aangetroffen, laat staan explosieven. Een van de slachtoffers was een 15-jarig jongetje, dat met zijn ouders terug kwam van een bruiloft. Het Nederlandse leger had voor dit incident zelfs zijn excuses aangeboden aan de nabestaanden. Er was sprake geweest van “een vergissing”.
Maar evenzogoed blijkt minister Kamp de kamer te hebben wijsgemaakt dat onze jongens niets te verwijten valt, en dat zij uit zelfverdediging hebben gehandeld. (Verrek; het is dus in de kamer besproken. Vond Den Haag Vandaag dat niet de moeite van het vermelden waard? Wat verzwijgen die gasten nog meer voor ons?)
Kamp mag altijd graag op de televisie komen, maar toen de jongens van Zembla hem over dit akkefietje wilden ondervragen liet hij het prompt afweten, en weigerde aan het programma mee te werken. (Ik heb de laatste maanden talloze hoogwaardigheidsbekleders als een schichtig konijn op de vlucht zien slaan voor de netelige vragen van Zembla. Zoals Annemarie Jorritsma, die een document onder haar neus gedouwd kreeg met haar eigen handtekening eronder, waaruit bleek dat haar eigen bouwbedrijf er ook een schaduwboekhouding op na hield. Het was een waar feest om te zien hoe Annemarie hals over kop haar eigen gemeentehuis uitstruikelde, terwijl haar voorlichtster verwoede pogingen deed om de cameramensen het filmen te beletten. Dat is nog eens televisie van de bovenste plank! Als Zembla zo doorgaat, dan voorspel ik dat Zembla binnen afzienbare tijd van de buis wordt gehaald. Ze doen daar domweg hun werk veel te goed. Maar ik dwaal af.)

Lees hier verder.

 

 

Bron: KLO