Nachtmerrie van George Orwell is uitgekomen.

maandag 2 april 2007 16:08 | Truthseeker | 3873 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
George Orwell’s nachtmerrie van een alles overziende Big Brother, beschreven in zijn boek ‘1984’ is uitgekomen. Rondom het huis in Londen waar de schrijver woonde tot zijn dood in 1950 staan 33 beveiligingscamera’s opgesteld. Twee daarvan staan gericht op de achterzijde van de flat. Dat blijkt uit een onderzoek van de Royal Acedemy of Engineering (RAE).


Bron Foto: Truthseeker.co.uk

In Groot-Brittannie heeft de overheid inmiddels 4.2 miljoen beveiligingscamera’s opgesteld. Dat is één camera per 14 inwoners. Een Brit wordt gemiddeld 300 keer per dag gefilmd. De RAE waarschuwt voor misbruik van de vele beelden door hackers en corrupte ambtenaren. Het totaal aantal beveiligingscamera’s in Nederland is onbekend omdat niet alle gemeenten dit melden aan het Collega Bescherming Persoonsgegevens. Uit een onderzoek van het Ministerie van Buitenlandse Zaken uit 2006 blijkt dat één vijfde van de gemeenten cameratoezicht gebruikt. De meeste camera’s zijn te vinden in Noord-Brabant, Onderaan de lijst staan de drie oordelijke provincies. De eerste Nederlandse gemeente die cameratoezicht gebruikte, was Ede. Dat gebeurde in 1997Bron: Dagblad Metro
Externe link: http://www.yayabla.nl

 Quote

Noem mij bij mijn diepste naam Mijn moeder is mijn naam vergeten, mijn kind weet nog niet hoe ik heet. Hoe moet ik mij geborgen weten? Noem mij, bevestig mijn bestaan, laat mijn naam zijn als een keten. Noem mij, noem mij, spreek mij aan, o, noem mij bij mijn diepste naam. Voor wie ik liefheb, wil ik heten.
dichter zonder naam