Wie vermoordde de oncontroleerbare?

Ma 23 Oktober 2006 01:09 | Truthseeker | 3057 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Ik ben nooit een aanhanger van Pim Fortuyn geweest. Ik heb hem echter nooit een racist genoemd. Ik heb wèl eens een confrontatie met racistische aanhangers gehad, die mij, op de avond dat hij vermoord was, bij het Binnenhof zowat van mijn fiets aftrokken vanwege het SP-tomaatje op mijn jas. Hun manier om vrije meningsuiting te respecteren, denk ik dan maar.

Fortuyn, politiek, moord

Ik was het niet eens met veel van Pim's politieke denkbeelden. Op minimaal drie na dan:

1) opzouten met de Joint Strike Fighter

2) pardon voor een vastomlijnde groep illegalen

3) hij was republikein

Verder was hij in mijn ogen gewoon een voortzetting van Paars 1 en 2, maar dan nóg neo-liberaler. Met mogelijk nare gevolgen voor mensen met lagere inkomens, voor chronisch zieken, als gevolg van het institutionaliseren van het principe van de working poor. Of het vrij baan geven aan de commercie in de gezondheidszorg. Bovendien hou ik niet zo van huisjesmelkers, en het is algemeen bekend dat de LPF/LR en huisjesmelkers twee handen op één buik waren.

Kortom, Fortuyn was in mijn ogen absoluut niet iemand die opkwam voor de gewone mensen. Zoiets als het meest recente Balkenende-kabinet...Geen moment een serieuze electorale optie voor mij, dus.

Maar goed, ik vond het verder een grappige en intelligente vent, en zou het niet erg gevonden als hij in de Kamer was gekozen. Geweldig zoals Melkert door hem weggezet werd, in dat rampdebat op tv.

Toen Fortuyn vermoord werd, op 6 mei 2002, ging er een schok door Nederland. Ik weet nog dat ik mijn geliefde een smsje verstuurde: "Ze hebben Pim vermoord!"

Wie ik op dat moment met "ze" bedoelde was me niet helemaal duidelijk. Wat ik wèl zeker wist is dat het béter geen moslim-extremist zou zijn, die als moordenaar zou worden aangemerkt. In de nasleep van 11 september, en de op dat moment politiek zeer opgefokte sfeer in het land, zou zo'n aanslag een fatale lont in het kruitvat geweest kunnen zijn. Wat ik óók besefte is dat een eventuele dader uit islamitische hoek bepaalde lieden zéér goed uit zou komen. Fortuyn was kritisch op de islam, maar leek mij niet uit op geweld.

In zijn kielzog waren er echter zat figuren die uit waren op een ware klopjacht tegen moslims, vermoedelijk gevoed door Fortuyn's boek "Tegen de islamisering van onze cultuur." Die klopjacht gold óók tegen de "linkse kerk" en de milieubeweging....

HOE hard Fortuyn-aanhangers ook riepen dat de "kogel van links" kwam, ik heb daar nooit in geloofd. Ik heb nooit geloofd dat Volkert van der Graaf Fortuyn heeft vermoord. Althans, niet vanuit links-ideologische motieven, en niet vanuit milieu-oogpunten. En niet in zijn eentje.

Denk er over na: waarom zou iemand, die voor links en milieuvriendelijk door moet gaan, het in zijn botte hoofd halen om met zo'n moord in één klap links en milieuvriendelijk Nederland onderuit te halen? Zou links en milieuvriendelijk Nederland van de moord profiteren? NEE.

Simpel logisch denken sluit dat gewoon uit. Volkert is een patsy. En vermoedelijk niet de enige. Maar wel de enige overlevende. Met kogels die tevens gebruikt worden door de BBE, aldus een "objectieve" site over Pim Fortuyn (stukje naar beneden scrollen) .

Aha.

Maar wie profiteerde dan wèl van deze moord? (En die op Theo van Gogh) Wie profiteren er van een sfeer waarin alles en iedereen die of dat links, milieu-en diervriendelijk, moslim, of gewoon ondermijnend voor het corporatistische establishment, verdacht is?

Laat ik eens een wilde gok doen:

Noteer dat in de moord op Pim Fortuyn, Theo van Gogh en de moord op de Nijmeegse onderzoeksjournalist/activist Louis Sevèke steevast een dubieuze rol van inlichtingendiensten, zoals de AIVD, naar boven drijft.

Fortuyn en Sevèke waren, ieder op hun eigen manier, een bedreiging voor het establishment. Fortuyn omdat hij zich van niets en niemand iets aantrok, en bovendien tegen de JSF was, Sévèke omdat hij simpelweg héél veel wist over inlichtingendiensten en een expert op het gebied van anti-terrorismewetgeving en inbreuken op de privacy was.

Lees hier verder op JOHNITO Blogspot

Bron: Johnito blogspot