Woede om grap South Park over dood Steve Irwin (video)

Za 28 Oktober 2006 13:44 | Truthseeker | 2935 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen


In Engeland is een rel uitgebroken rondom een aflevering van South Park. In de aflevering wordt de draak gestoken met de dood van Australische waaghals Steve Irwin.

In de nieuwste aflevering van de tekenfilmserie is Satan te zien, die een Halloween-feestje heeft georganiseerd. De gasten op het feestje zijn onder anderen prinses Diana, nazileider Adolf Hitler, rapper Notorious B.I.G. en Steve Irwin.

Irwin, die begin september tijdens het duiken overleed door een steek van een pijlstaartrog, draagt in de tekenfilm, die eerder deze week was te zien op de Amerikaanse televisie, een met bloed doordrenkt t-shirt; de pijlstaartrog steekt nog in zijn borst.

John Beyer van de Britse mediawaakhond Mediawatch noemt de aflevering walgelijk. 'Om op deze manier de draak te steken met iemands dood is onacceptabel. Zeker zo snel na de gebeurtenis is het zeer kwetsend. Steve's familie is nog in de rouw.'

Comedy Central, het televisiestation dat South Park produceert en uitzendt, verdedigt de aflevering. 'South Park heeft in het verleden wel vaker mensen beledigd en dat zal in de toekomst waarschijnlijk nog wel eens gebeuren. Mensen die vaker naar de serie kijken zullen echt niet geshockeerd zijn.'

South Park, dat sinds 1997 op de buis is, heeft het record in handen voor de meeste scheldwoorden in een aflevering en staat er om bekend de spot te drijven met beroemdheden, politici en religies.

Eerdere 'slachtoffers' van South Park zijn onder anderen acteur George Clooney, voor zijn politiek geladen Oscar-speech en acteurs Tom Cruise en John Travolta voor hun geloof in Scientology. Een aflevering over een bloedende maagd Maria schokte de katholieke kerk en een aflevering waarin de profeet Mohammed zij aan zij optreedt met Jezus Christus, Krishna en Boeddha zorgde voor woede onder moslims.


Bron: Elsevier