'China rooft organen zonder verdoving'

Vr 14 Juli 2006 16:28 | Truthseeker | 3145 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
In China worden aanhangers van de daar-verboden Falun Gong zonder verdoving beroofd van hun organen. Dat bevestigen David Kilgour en David Matas, twee onafhankelijke Canadese wetenschappers, in een rapport. Hun gegevens zijn gebaseerd op ooggetuigenverslagen, interviews en cijfers. De Chinese overheid en degenen die de operaties uitvoeren ontkennen.

Veel ziekenhuizen en gevangenissen zouden betrokken zijn bij de gruweldaden. "De aantijgingen zijn zo schokkend dat ze bijna onmogelijk te geloven zijn", aldus het rapport. Mensen worden 'op bestelling' gedood. Soms worden de organen ook naar Westerse ziekenhuizen doorverkocht.

Uit de interviews blijkt dat artsen de optie hebben om nog-levende Falun Gong-gevangenen te gebruiken, vanwege hun goede gezondheid. Zonder verdoving worden ze beroofd van hun organen. Dit beeld komt overeen met getuigenverhalen van Falun Gongers die in de gevangenis de gruweldaden hebben gezien.

De onderzoekers belden onder andere met het Zhongshan Ziekenhuis voor Orgaantransplantatie in Shanghai:
Interviewer: "Hallo, bent u de arts?"
Arts: "Inderdaad"
Interviewer: "Dus hoe lang moet ik wachten (voor een transplantatie)?"
Arts: "Ongeveer een week nadat u bent langsgekomen"
Interviewer: "Hebben jullie ook organen van Falun Gong-aanhangers? Ik heb gehoord dat die erg goed zijn"
Arts: "Al onze organen zijn van dat type"

Van de 60.000 transplaties tussen 2000 en 2005 zijn er maar 18.500 van vrijwillige orgaandonatie en van geëxecuteerden. Waar de overige 41.500 vandaan komen is onbekend.
Bron: Trouw - RTL Nieuws