Te weinig groenten in kant- en klaarmaaltijden

maandag 18 september 2006 16:38 | Truthseeker | 2586 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

In kant- en klaarmaaltijden zitten over het algemeen te weinig groenten en voedingsvezels. Slecht 2 procent van de maaltijden voldoet aan alle voedingsrichtlijnen voor een hoofdgerecht.

Dat is maandag gebleken uit onderzoek dat de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) deed naar de samenstelling van de meest verkochte kant- en klaarmaaltijden.

De VWA wilde weten in hoeverre de maaltijden voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad, aangezien steeds meer mensen ze gebruiken. De onderzochte maaltijden bleken verder over het algemeen zout en hadden een hoog gehalte aan vetzuur.

Bron: ANP
Externe link: http://www.fok.nl

 Quote

' Ik Denk '.Geheim van je succes;Imponeer ze met je scherpe vernuft en veelzijdige kennis, maar pas op dat je diepte niet opoffert aan oppervlakkigheid.En, duizendpoot, je kracht wordt ondermijnd als je je projecten niet afmaakt.
Elysee