Marijnissen: Prinsjesdag is propaganda

dinsdag 19 september 2006 20:16 | Truthseeker | 3331 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen

De SP-leider Jan Marijnissen heeft Prinsjesdag "een grote propagandadag voor het beleid van dit kabinet" genoemd. Marijnissen stelt dat de economische groei in Nederland verbetert omdat Nederland als open economie profiteert van de verbeterde wereldeconomie. Het kabinetsbeleid draagt daar volgens hem weinig aan bij.

PvdA-fractieleider Wouter Bos noemde de Troonrede die de koningin uitsprak "af en toe een promotiepraatje". Bos vindt dat er meer aandacht gegeven had moeten worden aan Nederlanders die het financieel moeilijk hebben of die ontslagen zijn. "Nu lijkt het bijna of er niets aan de hand is", aldus Bos. Halsema verwijt het kabinet er bewust voor gekozen te hebben om de economische terugval een structurele crisis te noemen, waardoor er nu geld uitgedeeld kan worden.

De LPF, Groep Wilders, D66 en Groep Nawijn vonden dat er in de Troonrede bijna geen aandacht gegeven werd aan "de grote farce" van integratiebeleid in Nederland. "Het is een grote goednieuwsshow. Wat pijnlijk ontbreekt zijn de thema's integratie, veiligheid en internationaal terrorisme", aldus Mat Herben van de LPF. Alexander Pechtold van D66 noemt premier Jan Peter Balkenende "een blije dominee die nog nooit in de grote stad is geweest".

CDA, VVD en ChristenUnie zijn positiever over de Troonrede. CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen is opgetogen over de resultaten van de kabinetten-Balkenende. "Nederland ligt weer op kop in Europa. Deze begroting is de kroon op vier jaar hard werken. We hebben de laagste werkloosheid van Europa en zijn koploper qua economische groei. Balkenende heeft waargemaakt wat hij vier jaar geleden heeft beloofd". VVD-leider Mark Rutte is "zeer positief" over de Troonrede en legt de nadruk op economische zaken. Zo is er een overschot op de begroting, is het aantal uitkeringen gedaald en heeft Nederland "de snelst groeiende economie van Europa. Er is de laatste jaren veel van mensen gevraagd en nu het weer goed gaat mag iedereen dat in de portemonnee gaan voelen".

Bron: Planet Internet

Reacties

  In Nederland wordt met twee maten gemeten

  woensdag 20 september 2006 10:01 | Frank |

  In Nederland wordt met twee maten gemeten en dat zou niet mogen in een echte democratie.

  Kortom 685.000 MKB bedrijven die voor 50% van de werkgelegenheid en omzet van de BV Nederland verzorgen staat het water aan de lippen terwijl tegelijkertijd de grootaandeelhouders van de in de Index genoteerde Multinationals recordwinst na record winst maken en hun zakken vullen ten koste van 99% van de Nederlandse bevolking.


  Een bevolking die steeds meer genoegen moet nemen met een onder modaal minimum inkomen. CAO’s waar na eindeloze onderhandelingen en stakingen het loon van een arbeider met 1-2% per jaar omhoog gaat terwijl de directie haar salaris vaak met tientallen soms honderden procenten per jaar ziet stijgen. En dan praten we nog niet eens over de extraatjes zoals aandelen, opties en het eindeloos mogen aftrekken van (privé) onkosten op het bedrijf waar men werkt.


  En komt er dan een rechtszaak (Ahold) van dan wordt de verduistering van tientallen miljoenen euro’s volledig volgens de wet bestraft met een maximale boete van 250-300 duizend euro. Ons kent ons en Vrinden zijn Vrinden. Als gewone burger of MKB’er moet u dit soort zaken niet uithalen want dan gaat u jarenlang de cel in en wordt u zonder pardon failliet verklaard.

  Bron: LijstU