Militairen VS in Irak eisen terugtrekking

Do 26 Oktober 2006 14:22 | Truthseeker | 3804 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
WASHINGTON - Meer dan tweehonderd Amerikaanse militairen in actieve dienst die genoeg hebben van de oorlog in Irak, hebben zich aangesloten bij een ongebruikelijk protest waarin wordt opgeroepen tot de terugtrekking van het leger uit Irak. Dat meldden Amerikaanse media woensdag.

Het is de eerste actie in zijn soort tegen de Amerikaanse aanwezigheid in Irak. De organisatoren van de campagne Redress from the War in Iraq maken naar eigen zeggen gebruik van regels van het ministerie van Defensie. Deze regels staan toe dat militairen in actieve dienst hun persoonlijke mening aan leden van het Amerikaanse parlement geven, zonder dat ze bang hoeven zijn voor vergelding.

„Als patriottische Amerikaan die trots is om de natie in uniform te dienen, roep ik mijn politieke leiders in het Congres (parlement) eerbiedig op om de snelle terugtrekking van alle Amerikaanse troepen en bases uit Irak te steunen”, staat op de website http://www.appealforredress.org/. Blijven in Irak zal niet werken en is de prijs niet waard”.

Militairen kunnen op de website, die wordt gesponsord door antioorlogsgroepen zoals Irak Veteranen tegen de Oorlog en Veteranen voor Vrede, elektronisch het beroep ondertekenen. Sinds het begin van de actie enkele dagen geleden staat de teller op 219, meldden de organisatoren woensdag. De petitie zal aan leden van het parlement worden gepresenteerd.

In Irak zijn ongeveer 140.000 Amerikaanse militairen gestationeerd. De VS hebben circa 1,4 miljoen militairen in actieve dienst, waaronder de reservetroepen van de Nationale Garde.
Bron: Telegraaf - Niburu