Nieuw schandaal bedreigt Bush Administratie (video)

Ma 19 Maart 2007 20:34 | Truthseeker | 4165 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

NEW YORK - Het ontslag van acht openbare aanklagers door het Amerikaanse ministerie van Justitie ontwikkelt zich in snel tempo...

Alberto Gonzales, de Amerikaanse minister van Justitie, loopt abrupt weg bij een persconferentie. FOTO EPA
Alberto Gonzales, de Amerikaanse minister van Justitie, loopt abrupt weg bij een persconferentie. FOTO EPA

...tot het nieuwste politieke schandaal voor de regering-Bush.

Terwijl het Witte Huis na het bekend worden van misstanden in het veteranenziekenhuis Walter Reed nog zijn wonden likt, eisen de Democraten het ontslag van minister van Justitie Alberto Gonzales. Ze beschuldigen hem van machtsmisbruik en zeggen dat de acht aanklagers zijn ontslagen omdat ze niet voldoende Bush-gezind waren.

Gonzales, een van de belangrijkste vertrouwelingen van de president, erkent dat hij fouten heeft gemaakt. Maar de minister houdt vol dat het ontslag van de aanklagers terecht was omdat zij hun werk niet goed deden.

De Democraten in het Congres beschuldigen de regering ervan de aanklagers te hebben ontslagen omdat ze niet voldoende naar de pijpen van de president wilden dansen. Enkele aanklagers zeggen onder druk te zijn gezet om mogelijke verkiezingsfraude door Democraten te onderzoeken.

De woede van de Democraten werd groter toen e-mails uit 2005 opdoken waarin toenmalig Bush-adviseur Harriet Miers en Kyle Sampson, de rechterhand van Gonzales, de mogelijkheid bespraken om alle 95 openbare aanklagers te vervangen voor loyale nieuwkomers. Dat plan ketste af, maar zou de kiem hebben gelegd voor het ontslag van de acht juristen.

In een van de e-mails wordt gewaarschuwd voor ‘politieke oproer’ over de actie. In een ander mailtje, zo melden Amerikaanse kranten, wordt onderhandeld over de benoeming van een loyale medewerker van Karl Rove, Bush’ politiek adviseur, als aanklager in Arkansas.

Volgens het Witte Huis was Bush niet op de hoogte van de discussie over de ontslagronde. ,,Op geen enkel moment heeft het Witte Huis namen op de ontslaglijst toegevoegd of weggehaald.’’...zeggen ze.

Zie ook deze korte Amerikaanse Mediafragmenten:
 

 

 

Bron: AD - Diverse

Reacties

  schandaal bush administratie(video)

  Zo 22 April 2007 12:48 | lilianvbh@chell.nl |

  jammer dat de Video niet te bekijken is !


  Ik bemerk dat dit vaker gebeurd op verschillende  site's en  het frapante is,het  betreft  altijd de video's die naar buiten brengen wat éigenlijk ''verborgen '' had moeten blijven ! ?


  Op iedereen wordt druk uitgeoefend op het moment dat je je nek uitsteekt. Ik heb respèkt voor íeder mens die durft  óp te staan, omdat  hij als  Mens, niét op een waardige manier wordt behandeld zoals het  zijn moet! Het is verschrikkelijk ,dat de schoonheid van onze planeet , het wezen ''Moeder Aarde'', met al haar ''logé's'' , zó lijdt onder alle misbruik die de mens creéert  vanuit zijn machts-waanzin!    Hoe krankzinnig kan een groep mensen zijn ,om het plan te bedenken om de wereldpopulatie met minstens ''3 Miljard'' te vernietigen ,als het niet meer is 


  Alle ,wérkelijk Alle Regeringsleiders ,zijn op de hoogte van de zéér snode plannen die er voor ons allemaal klaar liggen, o.a de inplantatie van de  veriCHip,( ik hoop wérkelijk ,dat NIEMAND hier aan meedoet!) met alle ellende van dien,. 'MINDCONTROL'',! Hoe is het mogenlijk , dat een Staatshoofd die hiervan op de hoogte is , een eed aflegd o.a ,voor trouw het volk,met de woorden ';'  Zo helpe mij GOD ALMACHTIG''!! Wat doet ons Staatshoofd bij de geheimzinnige kliek van '' Bilderbergerg '??      Daar zet iéder gezond denkend mens dan tóch veel vraagtekens bij?  Houden wij dan allemaal  een grote illusie in stand, het lijkt er stèrk op ! Dat alles in deze tijd in de openheid komt is een goede zaak,daar moeten we doorheen , maar het is even wennen aan de gedachte dat de kleur Oranje, niét meer die helderheid heeft  als wij allemaal dachten , zo zijn wij  allemaal weer een illusie armer !   ..  . Zie video van RTL op ;'   WWW. NIBURU.NL    ,onder '' Het Bilderberg misterie.'' !.


  lilian