Peter R. de Vries & De Moord Op JFK

Do 27 April 2006 17:59 | Truthseeker | 10222 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Dinsdag 2 Mei om 20:30 uur op SBS6:

 - Avondvullende Reportage uit Dallas met nieuwe feiten.

 - Peter R de Vries & De moord op JFK

 - Claim huurmoordenaar: "ik loste het fatale schot"

In een ruim twee en half uur durende reportage - gemaakt in Dallas - doet Peter R. de Vries op dinsdagavond 2 mei een gewaagde poging om nieuw licht te werpen op de meest geruchtmakende moord allertijden: die op John F. Kennedy in november 1963.
Ruim veertig jaar na dato probeert De Vries een antwoord te vinden op de vraag die honderden miljoenen mensen zichzelf wel eens hebben gesteld: was Lee Harvey Oswald de enige schutter, of was er sprake van een complot?

In de reportage toont Peter aan dat vele conclusies en veronderstellingen van de Warren-commissie, die de achtergronden van de moord onderzocht en stelde dat Lee Harvey Oswald alleen handelde, niet langer stand houden. De reportage is gemaakt in samenwerking met de Nederlandse Kennedy-expert en ex-zakenman Wim Dankbaar, die de aanslag al meer dan tien jaar onderzoekt.

Na een lange research-periode hebben Peter R. de Vries en zijn crew in februari twee weken in Dallas gefilmd en daar met vele betrokkenen gesproken, zoals voormalig CIA- en FBI-agenten, maar ook met bijvoorbeeld de ex-vriendin van Lee Harvey Oswald en een aantal ooggetuigen. Resultaat daarvan is de langste-uitzending-ooit in de geschiedenis van het programma van Peter R. de Vries met daarin nieuwe, nooit in Nederland vertoonde beelden en een opzienbarend interview met de man die claimt dat hij betrokken is geweest bij de aanslag op de president. Volgens deze man is de aanslag een samenwerkingsverband geweest tussen de CIA en de Maffia, die allebei redenen hadden om van JFK af te willen.

Peter R. de Vries: 'Op het eerste gezicht klinkt het natuurlijk ongeloofwaardig als iemand deze moord opbiecht, dat gevoel had ik zelf aanvankelijk ook. Maar naarmate we ons meer in de achtergronden verdiepten, kwamen we er achter dat deze man niet een gek is die alleen maar roept dat hij de president heeft vermoord. Nee, hij heeft een zeer gedetailleerd verhaal, vol met namen en toenamen, dat op veel punten naadloos aansluit op wat andere betrokkenen hebben verteld. Zijn verhaal moet nader worden onderzocht, maar het lijkt wel of daar in Amerika zelf weinig animo voor is. Misschien heeft men daar al teveel verschillende scenario's onder handen gehad'.
Over zijn verblijf in Dallas zegt Peter: 'Het was als uit de klei getrokken Nederlandse misdaadverslaggever echt een heel bijzondere ervaring om op deze historische plek - Dealey Plaza, de Grassy Knoll, de Schoolbookdepository - een reportage te maken. Het is een zaak waarop honderden Amerikaanse collegae hun tanden hebben stuk gebeten, dus ik realiseer me dat het erg hoog gegrepen is als je zegt dat je met iets nieuws komt. Maar toch zeg ik: 'Dat hebben we absoluut, het is een onthullende reportage geworden, die de kijker aan het denken zal zetten'.

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever
SBS6 dinsdagavond 2 mei 20.30 uur tot 00:05 uur ( met onderbreking om 22:30 van Hart van Nederland )

Bekijk de promo van dinsdag 2 mei 2006:

met Realplayer

met Windows Media Player

a documentary from prison planet about jfk

Bron: Peter R. de Vries.

Reacties

    a documentary from prison planet about jfk

    Do 27 April 2006 23:48 | Frank |

    Heb er alvast een docu bij gezet voor de mensen die niet weten wie JFK was of niet kunnen wachten op vader R de vries